Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Blødning med hormonspiral

Spørsmål

Hei! Jeg satte inn mirea hormonspiral for 8 måneder siden etter å ha født 3 barn. Første tiden blødde jeg kanskje i en måned, deretter ingenting. Nå har jeg av og til litt blod på papiret. Friskt blod. Dette har jeg hatt 2 ganger i løpet av to måneder. Varer en dag. Er det normalt å få tilbake mens når den har vært vekke så lenge? Og er det et varseltegn at blodet er rødt? Har tatt celleprøve og ultralyd undersøkelse hos gynekolog for 2 år siden. Alt Ok. Har ingen smerter. Frisk og bruker ingen medisiner. Engster meg for at dette kan være farlig.

Kvinne 35
Svar

  

Det mangler dessverre meget viktig informasjon. Når fødte du ditt siste barn og når fikk du satt inn hormonspiralen, og hvor lenge har du evt. ammet ditt siste barn?

Hvis du fikk innsatt spiralen tidlig etter siste fødsel, så kan en forklaring på at det nå kommer blødning være at du har fått dine hormoner tilbake, og da er det meget vanlig med blødninger. Etter års bruk av Mirena er bare 16% blødningsfri, etter 3 års bruk er 26% blødningsfri.

Hvis det ikke er tilfelle, altså at du hadde normal syklus før spiralen ble innsatt, så kan det være lurt med en sjekk av underlivet.

Til dine spørsmål:

· Er det normalt å få tilbake mens når den har vært vekke så lenge? Svar: som sagt, det kan være at dine hormoner er kommet tilbake etter fødselen

· Og er det et varseltegn at blodet er rødt? Svar: fargen har ingen betydning for å tolke mulig årsak til blødning

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-