Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Blødning etter spiral

Spørsmål

Hei. Jeg fikk utført en hysteroscopi for 7 uker siden og fjernet slimhinne, polyppmateriale og muskelknuter. Har hatt massive blødninger og endel menssmerter siden jeg ble mor for 13 år siden. Da det også er mistanke om endometriose ble det også satt inn hormonspiral. Jeg kjenner meg fin og er i vanlig funksjon, men blør daglig fortsatt. Nå har det gått over til mer blodig utflod, innimellom friskt blod. Ikke store mengder, men noen ganger per dag og stort sett når jeg setter meg på toalettet. Jeg fikk beskjed om å vente med samleie og karbad i 3 uker «eller til blødningene har gitt seg» Hvordan vet jeg om blødningene skyldes operasjon eller hormonspiralen? Hører det er vanlig med plettblødninger mange måneder etter spiralinnsetning? Samtidig har jeg ikke lyst til å ta sjansen på infeksjon.

Svar

Takk for spørsmålet ditt.

Jeg forstår du har hatt kraftige blødninger og fått utført en fjerning av livmor slimhinne, polypper og samtidig innsatt en hormonspiral. Dette er en utmerket behandling for dine problemer, men man kan se opphopning av gammelt blod inni livmor etter denne type operasjon. Likeledes kan hormonspiralen gi blødninger et stykke tid etter innsettelsen. Noen ganger så ligger det litt gammelt blod inni livmoren som skal komme ut og dette gir blodig utflod + blødning og en gang imellom smerter.

Det pleier å gå over i hvert fall etter 3 måneder. Hvis du er engstelig så kan du gå tilbake til der hvor du fikk gjort operasjon, og be de undersøke om det er noe gammelt blod som ligger der. Dette kan eventuelt suges ut. Men ellers ville jeg la det gå tre måneder til sammen før du gjør noe mer. Det er helt ufarlig, men kan være irriterende.

Jeg håper dette besvarer ditt spørsmål Med vennlig hilsen Olav Istre

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-