Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Blødning etter fjerning av livmor. Kanskje fra livmorhalsen?

Spørsmål

Hei. Jeg fjernet livmoren for over et år siden grunnet hyppige blødninger(tre keisersnitt medførte at arret tettet for åpningen). Alt gikk bra, ingen komplikasjoner. Fortsatt kommer det blødning ved samleie, ingen smerter, men blødning når det blir kontakt med «såret». Hva kommer dette av, og kan jeg forvente at dette ikke vil gi seg? 37 år, frisk, ingen medisiner.

Kvinne 37
Svar

  

Livmoren kan fjernes ved at hele livmoren opereres bort (altså både livmorkropp og livmorhals) eller bare livmorkroppen hvor livmorhalsen står tilbake. 

Hvis du har fått beskjed om fortsatt å ta celleprøve hvert 3. år, så betyr det at livmorhalsen ikke er fjernet. Det er ikke uvanlig at det kan komme blødning fra en slik ‘livmorhalsstump’. Hos noen kan det komme blødning som en liten regelmessig menstruasjonsblødning og hos andre -som hos deg ved kontakt-ved samleie eller ved hard avføring. Men det bør sjekkes at det ikke er unormale forhold ved livmorhalsen.

Hvis hele livmoren er fjernet, er det et arr i bunnen av skjeden, og her kan det ha dannet seg godartet polypp, ‘granulasjonspolypp’ som kan gi blødning. Den kan pensles eller klippes bort.

Jeg synes at du skal få en kontroll hos fastlegen. Fastlegen har fått brev fra avdelingen hvor du ble operert, så du kan få opplyst hvilket inngrep som er foretatt og om det er nødvendig med fremtidige celleprøver.

Vennlig hilsen Mette