Blodig utflod

Spørsmål

Hei! Jeg er bekymret for litt uregelmessigheter i underlivet. For ca en uke siden kom det en stor, slimete «klump» med to røde klumper i seg ut av skjeden min. Jeg er 22 år og har vært borti mye av uregelmessig utflod, men jeg har aldri opplevd noe på denne størrelsen og med den teksturen. Slimet var veldig tykt, grumsete og lys rosa/beige. Blodklumpene var veldig faste, ca 5mm i diameter og ganske runde. Jeg tenkte med en gang at det var en type spontanabort. Utfloden rettet seg raskt opp igjen, men lignende klumper dukket opp de neste dagene. men i mindre størrelse. I dag derimot, rett før samleie, kom det i stedet store, røde blodklumper. Det kunne minne om mensen, men i mye fastere form. Jeg føler meg også litt oppblåst rundt livmoren/blæren. Hva kan dette være? Jeg har tatt HPV, går fast på microgynon p-piller og har fast sexpartner. Jeg reiser til New York i morgen, og vil bare vite om dette er noe jeg bør oppsøke lege om!

Kvinne 22

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Nå opplyser du dessverre ikke om det kom i p-pille-pausen eller om du forsøker å bruke p-pille uten pause. 

Så her er flere mulige forklaringer: 

1. Det kan være infeksjon, så det er lurt å få en sjekk når du er tilbake. 

2. Hvis det kom i den vanlig p-pillepause, så er det ikke noe å bry seg om, hvordan blødningen opptrer. Hvis man blør mye på kort tid, så kan menstruasjonsblodet komme ut som klumper (koagler), det er ikke unormalt

 3. Hvis du tar p-pille uten pause og får en uventet blødning, så er det lurt å holde tre dagers pause og så starte igjen. Du vil fortsatt ha beskyttelse. 

4. Hvis blødningen kommer helt ute av system, så er det lurt å få en sjekk hos din fastlege. 

5. Det lyder ikke som en abort, da vil det være en større klump, ikke mange små.  

Jeg håper du ikke får problemer  mens du er i New York. Er du der for en kort periode, så kan du vente med å oppsøke lege til du er tilbake. 

Vennlig hilsen Mette

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn