Gravid uke 7

Hendene har fått små anlegg til fingre, og hodet vokser mye denne uken, hjernen er under rask vekst.

FOSTER UKE 7: Det lille hjertet slår nå mellom 130 og 160 ganger i minuttet, men det er for tidlig å høre hjertelyden med doppler eller stetoskop. Foto: NTB Scanpix / Shutterstock.
FOSTER UKE 7: Det lille hjertet slår nå mellom 130 og 160 ganger i minuttet, men det er for tidlig å høre hjertelyden med doppler eller stetoskop. Foto: NTB Scanpix / Shutterstock. Vis mer

Spør en lege!

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Fosterets alder er 5 uker i den 7. graviditetsuken.
Slik beregner vi graviditetsuke og fosterets alder

Fosterets lengde: 8-11 millimeter

Bestill svangerskapskontroll nå

Nå er det lurt å bestille time for en svangerskapskonsultasjon hos jordmor/lege. Som gravid får du tilbud om minst åtte gratis konsultasjoner i svangerskapet, inkludert en ultralyd. Du vil ha mulighet for ekstra konsultasjoner ved behov. Hensikten med samtalene med jordmor/lege i første trimester, er å finne ut av ditt behov for veiledning og råd i forhold til levesett, kosthold og forberedelse til å bli foreldre.

LES OGSÅ:
image: HCG - graviditetshormonet

HCG - graviditetshormonet

Hva skjer i kroppen din nå?

Noen har mange symptomer på graviditeten , andre har nesten ingen bortsett fra uteblitt mens. Begge deler er normalt. Du føler deg kanskje slapp og har økt søvnbehov. Det er helt normalt å ha tisse ofte. Årsaken til dette er at hormonforandringene i kroppen din påvirker nyrefunksjonen og at den voksende livmoren allerede nå presser litt på blæren.

Fordøyelsesbesvær med forstoppelse, oppblåsthet, halsbrann og kvalme er vanlige plager. De skyldes også alle hormonendringene i kroppen din. Prøv deg litt frem og finn ut hva som kan lindre dine plager. Et par ekstra puter under hodet kan hjelpe mot halsbrann. Rikelig med drikke og bevegelse kan få i gang tarmene. Det finnes også medikamenter du kan ta dersom du er veldig plaget og ikke klarer å få bukt med problemene med enklere midler. Spør jordmor/lege om råd.

FOSTER I UKE 7: Detter er et foto av et foster i uke 7, 10 millimeter langt. Foto: Ed Uthman/flickr. (Link nederst)
FOSTER I UKE 7: Detter er et foto av et foster i uke 7, 10 millimeter langt. Foto: Ed Uthman/flickr. (Link nederst) Vis mer

Fosterets utvikling

Anleggene til hender og føtter er nå små knopper, og ved enden av de kommende hendene er det små furer som skal utvikle seg til fingre. Hodet vokser mye denne uken fordi hjernen er i rask vekst. Det lille hjertet slår nå mellom 130 og 160 ganger i minuttet. Man kan se det ved en eventuell ultralyd, men det er enda for tidlig å høre det med doppler/stetoskop utenpå magen.

Jordmor og gyekolog har svart på spørsmål om uke 7:

Aktuelt for deg nå:

Annonse

LURER DU PÅ NOE?

Spør en av våre leger.

Brynjulf Barexstein

ALLMENNLEGE

Få svar innen 3 dager for 399,-

Du kan være anonym.

Still et spørsmål

Kilder:

Denne graviditetsguiden; uke for uke, er i sin helhet omskrevet, utvidet og oppdatert av jordmor Kristina Jacobsen, august 2018. Referanser: Helsenorge.no, Relis.nohelsedirektoratet.no, legeforeningen.no (veileder i fødselshjelp) "Propedeutisk pediatri» Per H. Finne og Martin Seip, 2007, Universitetsforlaget. Denne graviditetsguiden ble opprinnelig skrevet i august 2006 av Rebekka Johnsen Wangensteen, lege.

Gravid uke 6 | Gravid uke 8 | Alle uker