Sting under brystene hos gravid

Spørsmål

Hei, jeg er gravid i 25.uke og lurer på en ting. Har i ca 4-5 dager hatt et slangs sting-aktig ubehag under bystene og litt til sidene. Er ikke akkurat smertefullt, har det heller ikke konstant men hvis jeg snur meg til siden for eksempel kjennes det litt stølt/ømt ut. Når jeg sitter kjenner jeg det bedre enn om jeg står. Ubehaget er rett under brystene, der hvor bh`n går! Vet at en slik smerte kan være tegn på svangerskapsforgiftning, var på kontroll den 15.oktober. Urinen var da kjempe fin og blodtrykket var normalt, heller lavt enn høyt sa jordmor. I går og i dag har jeg vært litt småslapp, litt press i hodet og over bihulene, men dette tror jeg skyldes at jeg begynner å bli forkjølet, det pleier å begynne slik. Men hva tror du om dette ubehaget under brystene? Er jo fredag i dag så kommer meg ikke til legen før på mandag, håper det ikke er noe som haster. Ellers er jeg frisk og normal. Håper på raskt svar. På forhånd takk

Kvinne, 20 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Dette høres ut som helt vanlige graviditetsplager og skyldes nok at fosteret begynner å bli såpass stort (det er nå ca 30 cm langt og veier bortimot 800 gr.) at livmoren opptar stor plass i buken og presser andre organer oppover mot mellomgulvet. I tillegg kan barnet sparke kraftig opp mot mellomgulvet, og dette er ofte ubehagelig og i enkelte tilfeller litt smertefullt. Det er typisk at plagene er verre når man sitter idet man da presser ekstra på magen.

Du har nylig vært på kontroll og alt var fint, og jeg synes du skal slå deg til ro med at ubehaget ikke bunner i noe alvorlig. Du har ingen andre symptomer på svangerskapsforgiftning, men dersom du allikevel ikke klarer å slå deg til ro, vil alle leger/jordmødre være behjelpelige med undersøkelser av urin/blodtrykk etc dersom det er nødvendig for at du skal kunne slå deg til ro. Dersom mageplagene øker på og blir kraftige bør du selvfølgelig få en snarlig undersøkelse hos lege.

Plagene med trykk over bihuler og press i hodet er som du sier mest sannsynlig tegn på en begynnende forkjølelse. Dersom hodepinen øker svært mye på bør du også kontakte lege.

Håper svaret var til hjelp!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-