Tidlig mens etter spontanabort

Spørsmål

Hei!

Hadde en spontanabort for 3 uker siden (uten utskrapning, var ca 11 uker på vei, fosteret hadde nok vært dødt en stund).

Eggløsningstesten viste positivt i forrige uke (ca 17 dager etter SA), hadde i tillegg eggløsningsslim med blodspor. Ca to dager etter eggløsning kom det blod på papiret når jeg tørket meg. I dag ca 5 dager etter eggløsning har mensen kommet skikkelig i gang.

Etter spontanaborten har jeg jevnlig tatt graviditetstester for å sjekke at Hcg hormonet forsvinner (blodprøvene viste at det var på vei ned). De har blitt svakere og svakere og i dag var første dag med negativ test.

Nå er jeg veldig bekymret over den ekstremt korte lutefasen. Om jeg regner første blødningsdag i spontanaborten som første dag i syklusen så var dette en veldig kort syklus for meg (normalt 31 dager). Tror du lutefasen vil være normal neste syklus? Noen gode råd å komme med?
Er det vanlig at sykluslengden forandres etter en spontanabort?

Kvinne, 28 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Første menstruasjon etter en spontanabort kan forventes 3 - 6 uker etter aborten. Det er derfor ikke noe unormalt i det du har opplevd. Det er heller ikke uvanlig at den første menstruasjonen etter en spontanabort kan være litt unormal i mengde og varighet. Du kan forvente at syklus og menstruasjon deretter normaliseres. Det er anbefalt å vente til etter første menstruasjon, før du prøver å bli gravid på nytt.

Alt synes å være helt i orden, og neste graviditet vil mest sannsynlig utvikle seg normalt. Jeg ønsker deg lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn