Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Tidlig mens etter spontanabort

Spørsmål

Hei!

Hadde en spontanabort for 3 uker siden (uten utskrapning, var ca 11 uker på vei, fosteret hadde nok vært dødt en stund).

Eggløsningstesten viste positivt i forrige uke (ca 17 dager etter SA), hadde i tillegg eggløsningsslim med blodspor. Ca to dager etter eggløsning kom det blod på papiret når jeg tørket meg. I dag ca 5 dager etter eggløsning har mensen kommet skikkelig i gang.

Etter spontanaborten har jeg jevnlig tatt graviditetstester for å sjekke at Hcg hormonet forsvinner (blodprøvene viste at det var på vei ned). De har blitt svakere og svakere og i dag var første dag med negativ test.

Nå er jeg veldig bekymret over den ekstremt korte lutefasen. Om jeg regner første blødningsdag i spontanaborten som første dag i syklusen så var dette en veldig kort syklus for meg (normalt 31 dager). Tror du lutefasen vil være normal neste syklus? Noen gode råd å komme med?
Er det vanlig at sykluslengden forandres etter en spontanabort?

Kvinne, 28 år

Svar

Hei!
Første menstruasjon etter en spontanabort kan forventes 3 - 6 uker etter aborten. Det er derfor ikke noe unormalt i det du har opplevd. Det er heller ikke uvanlig at den første menstruasjonen etter en spontanabort kan være litt unormal i mengde og varighet. Du kan forvente at syklus og menstruasjon deretter normaliseres. Det er anbefalt å vente til etter første menstruasjon, før du prøver å bli gravid på nytt.

Alt synes å være helt i orden, og neste graviditet vil mest sannsynlig utvikle seg normalt. Jeg ønsker deg lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-