Tidlig mens etter spontanabort

Spørsmål

Hei!

Hadde en spontanabort for 3 uker siden (uten utskrapning, var ca 11 uker på vei, fosteret hadde nok vært dødt en stund).

Eggløsningstesten viste positivt i forrige uke (ca 17 dager etter SA), hadde i tillegg eggløsningsslim med blodspor. Ca to dager etter eggløsning kom det blod på papiret når jeg tørket meg. I dag ca 5 dager etter eggløsning har mensen kommet skikkelig i gang.

Etter spontanaborten har jeg jevnlig tatt graviditetstester for å sjekke at Hcg hormonet forsvinner (blodprøvene viste at det var på vei ned). De har blitt svakere og svakere og i dag var første dag med negativ test.

Nå er jeg veldig bekymret over den ekstremt korte lutefasen. Om jeg regner første blødningsdag i spontanaborten som første dag i syklusen så var dette en veldig kort syklus for meg (normalt 31 dager). Tror du lutefasen vil være normal neste syklus? Noen gode råd å komme med?
Er det vanlig at sykluslengden forandres etter en spontanabort?

Kvinne, 28 år

Svar

Hei!
Første menstruasjon etter en spontanabort kan forventes 3 - 6 uker etter aborten. Det er derfor ikke noe unormalt i det du har opplevd. Det er heller ikke uvanlig at den første menstruasjonen etter en spontanabort kan være litt unormal i mengde og varighet. Du kan forvente at syklus og menstruasjon deretter normaliseres. Det er anbefalt å vente til etter første menstruasjon, før du prøver å bli gravid på nytt.

Alt synes å være helt i orden, og neste graviditet vil mest sannsynlig utvikle seg normalt. Jeg ønsker deg lykke til!