Redd for abort!

Spørsmål

HEISANN !!
JEG ER EN JENTE PÅ 21 ÅR SOM I OKTOBER SPONTANABORTERTE. I GÅR FIKK JEG VITE AT JEG ER GRAVID PÅ NYTT ! JEG BLE SELVFØLGELIG GLAD, MEN JEG KLARER IKKE Å GLEDE MEG ORNDTLIG ENDA PGA. DET SOM SKJEDDE SIST ! JEG ER LIVREDD FOR AT DET SKAL SKJE IGJEN ! JEG HAR BLØDD BITTELITT, IKKE RENT BLOD, INGEN KLUMPER... OG NÅ HAR JEG LITT VONDT I RYGGEN SOM JEG HADDE NÅR JEG SPONTANABORTERTE. TRUR DU DET SAMME ER IFERD MED Å SKJE ? TRUR DU LIVMORVEGGEN HAR LUKKET SEG HELT IGJEN NÅR DET ER 5-6 MND. SIDEN JEG TOKK SPONTANABORT ? HVOR VANLIG ER DET Å TA SPONTANABORT 2 GANGER PÅ RAD ? HAR DU GODE RÅD FOR AT JEG IKKE SKAL BESKYMRE MEG SÅNN ??? ER LIVREDD !!!!

Kvinne, 21 år

Svar

Hei!

Jeg tror du kommer til å være bekymret for dette gjennom hele svangerskapet, men heldigvis er det ikke slik at risikoen din er signifikant høyere for å abortere igjen selv om du aborterte for et halvt år siden.

Nå når du har småblødninger og vondt i ryggen synes jeg du skal snakke med legen din for å få en avklaring, ikke minst for å bli beroliget hvis det ikke er en abort på gang.

Det er relativt vanlig å abortere i de første ukene og par månedene av svangerskapet, noen aborterer i løpet av få uker uten å vite i det hele tatt var gravide.

Du må snakke med legen din for å få en avklaring. Hvis du ikke aborterer nå, må du snakke litt med legen idn om hva du kan forvente deg av symptomer og plager, slik at du ikke blir så bekymret for resten av tiden i svangerskapet.