Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Valtrex og graviditet

Spørsmål

Hei! Jeg har et spørsmål om bruk av Valtrex og virkningen av dette legemidlet på graviditet/foster. Har måttet brukt Valtrex 500 MG X1 i 5 dager under et IVF forsøk for å unngå utbrudd av Herpes ved innsettdagen. Det vil si at jeg brukte to av dosene under pågående stimulering, ei dose uttaksdagen og to resterende doser før innsett. IVF forsøket endte med en positiv test og i etterkant så begynte jeg å tenkte på eventuelle konsekvenser av Valtrex på eggkvaliteten og virkning på embryo. Trur du at det er grunner for bekymring? Har forstått det slik at Valtrex er ikke kontraindisert ved graviditet, men at potensiell nytte av legemiddelet skal overveie potensiell risiko. På forhand takk for svaret!

Kvinne 30
Svar

  

Dette finner jeg av opplysninger:


Fra Felleskatologen med produktinformasjon: Begrenset mengde data angående bruk av valaciklovir og aciklovir (Valtrex) under graviditet er tilgjengelig fra svangerskapsregistre. Disse indikerer ingen misdannelser eller føto/neonatal toksisitet. Valaciklovir bør likevel kun brukes under graviditet dersom potensiell nytte er større enn potensiell risiko.


Relis (legemiddelinformasjon) dataene som finnes tyder ikke på at systemisk eksponering for verken aciklovir eller valaciklovir (Valtrex) medfører noen økt risiko for medfødte misdannelser eller andre uheldige effekter hos fosteret. Dette dreier seg hovedsakelig om data fra eksponering i første trimester.


Så det ser ikke ut til at det er observert uheldig påvirkning av foster, men man er alltid forsiktig med uttalelse, spesielt ved relativt nye legemidler.


Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-