Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Valtrex og graviditet

Spørsmål

Hei! Jeg har et spørsmål angående bruk av Valtrex rett før IVF og i graviditet. Siden jeg i perioder hatt milde utbrudd med Herpes genitalis, så var det en viss risiko for at herpes utbruddet kunne komme rundt tiden for innsetting av embryo. I samråd med legen ble det bestemt å starte med Valtrex 500mg x 1 forebyggende før innsett. Denne brukte jeg i fem dager, siste dose tatt ca. to timer før innsett. Denne IVF runden resulterte i en graviditet og jeg kjenner at jeg blir litt småengstelig siden jeg har brukt Valtrex så tett til innsett. Har lest i felleskatalogen om at det er begrenset kunnskap rundt brukt av valaciklovir og aciklovir under graviditet. Trur du at det er fare for at Valtrex er skadelig for graviditeten i dette tilfelle?

Kvinne
Svar

Den generelle holdningen er at man ikke skal bruke legemidler under graviditet, og erfaringen blir derfor sparsom. Man kan hente inn informasjon fra registre og har ikke observert sammenheng mellom legemidlet og fosterskader. 

I dyrestudier har man ikke påvist fosterskader. 

I Relis (legemiddelinformasjon) står at kvinnen kan beroliges med at studier av aciklovir i ulike faser av graviditet ikke har gitt holdepunkter for fosterskadelige effekter. Jeg kan tilføye at valaciklovir og aciklovir brukes som behandling av gravide med herpesinfeksjon. 

.Så jeg kan ikke se at det er grunn til å være bekymret. Lykke til videre med graviditeten 

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-