Utredning av infertilitet

Spørsmål

Jeg er sammen med en kvinne på 31 år og vi ønsker barn i ikke uoverskuelig fremtid. Desverre er det jo slik at man ikke kan være sikker på om man er i stand til å få barn. Kan man ta en test (både for kvinner og menn) for å finne ut om man kan få barn?

Mann, 33 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Det er mange måter å undersøke om man er i stand til å få barn.
Den enkleste, hyggeligste, og naturligste er selvfølgelig å forsøke så ofte man kan over en del tid !:)

For menn er utredningen enklest, en sædprøve som undersøkes i et mikroskop vil gi svar på dette.

Hos kvinner er det svært mange flere muligheter for at man evt ikke kan få barn, og utredningen er derfor betydelig mer omfattende, da det er så mange flere ting som må undersøkes. En enkelt test finnes ikke.
Men jeg ville jo evt ha startet med en vanlig gynekologisk undersøkelse inkl. vaginal ultralyd, for å se til at alt er anatomisk normalt i dine kjønnsorganer.

Dersom dere har forsøkt lenge og ikke fått det til, kan dere be deres fastlege om henvisning til utredning for infertilitet.

Dersom dere imidlertid ikke har forsøkt over noen særlig tid, pleier man å se det an og se hva naturen eller "høyere makter" skjenker en, fordi det er jo en del ting som skal klaffe, især i forhold til akkurat det med å ha samleie omkring eggløsning.

En vil vanligvis ikke anbefale noen utredning av dette, før man har forsøkt en viss tid, men først når det ser ut til å ha blitt et problem.

Det er mulig at man på det private helsemarkedet kan be om undersøkelser for dette, men jeg ville nå latt det gått en stund først,
med iherdige og evt hyppige forsøk ! :))

Jeg ønsker dere all mulig lykke til !

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn