Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utflod i graviditet

Spørsmål

Hei, jeg er gravid i uke 30+0. Har nettopp oppdaget at jeg har mye lysegrønn tykk utflod. Jeg regner med at jeg kan ha hatt det en god stund nå ( juni typ) men har rett å slett ikke følgt så godt med. Har brukt truseinnlegg siden pga mye utflod og trengte en pause fra det. slik oppdaget jeg dette. Jeg blør tidvis fra kjeden, det er ikke mye eller lenge, men blør alltid neseblod samme dag, jordmor sier at det har nok med slimhinnene og gjøre. Ellers har jeg få plager utenom plager pga av den voksende magen. Er det normalt med lysegrønn tykk utflod? Har du noen tips til evt. legemidler jeg kan prøve eller må jeg få undersøkt det videre? Er forresten første barn og 29 år.

Kvinne 29
Svar

  

Det er vanlig at den naturlige utflod øker under graviditet, og man antar at det skyldes den store hormonproduksjon som forekommer -og øker- under svangerskapet. Litt blod kan være til stede, fordi livmorhalsen har rikelig med kjertler og lett blør, f.eks. ved samleie eller undersøkelse.

Sopp er ganske vanlig under svangerskapet, men da har utfloden utseende som ‘cottage cheese’ og det vil ofte også være kløe i og omkring skjeden. 

Ved bakteriell vaginose (BV) er det flytende grålig utflod med fiskelukt.

Infeksjoner på livmorhalsen som chlamydia kan gi blodig utflod.

Jeg oppfatter ditt lysegrønne, tykke utflod som normalt, men synes at du skal få en underlivssjekk, spesielt fordi det har vært blodig utflod. 

Det er ikke mulig med legemidler å redusere ‘normal’ utflod.

Lykke til med det videre svangerskapet.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-