Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Urinveisinfeksjon i graviditet

Spørsmål

Hei, er gravid i uke 29. Har fått urinveisinfeksjon med smerter nederst i magen og smerter rundt navlen; spesielt på høgre side og nedenfor navlen. Har ikke hatt vondt for å tisse, men hadde vanskelig for å gå, og følte til tider "trykk" før jeg kom meg på do. Jeg fikk først vite at det var utslag av leucocytter i urinen (3+) og fikk Selexid. Det gjenstår en dag av denne kuren. Har blitt en god del bedre, men ikke helt. Jeg kjenner fortsatt smertene rundt navlen, men trykket nederst mot underlivet er så å si borte.
Da jeg sjekket med legen i dag, fikk jeg vite at prøven nå etter å ha blitt dyrket, viste at jeg hadde hvite stafylokker. Hva betyr dette egentlig ? Har jeg fått riktig medisin eller er det andre typer antibiotika som jeg burde ta ? Hvordan virker alt dette inn på fosteret ?

Kvinne, 36 år

Svar

Hverken vanligvis ufarlige hvite stafylokokker eller Selexid vil skade fosteret. Om Selexid var det riktige meikamentet, ble avklart i svaret på dyrkningen.
Smertene rundt navlen er det vanskelig å ta stilling til uten undersøkelse, men med 29 uker på vei, er det vel rimelig å sette ubehaget i sammenheng med den voksende livmor? Det er et godt tegn at det er mindre vondt.
Fortsatt god bedring og lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-