Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Uregelmessig mens, ønsker å bi gravid.

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 29år. Jeg har uregelmessig mens. Mens 2juli 2017. Mens 1sep. Mens 1okt. 15nov. Mens 23des. Mens 10feb 2018. Jeg har enda ikke fått mens 59 dager siden nå. Jeg fikk beskjed å begynne med p piller, men valgte og avslutte med dem siden jeg ville bli gravid å få regelmessig mens igjen. Gynekologen sa at jeg ikke alltid hadde eggløsning. Jeg har også omvent livmor som han kalte det. Spurte også om jeg hadde psos, da sa han at han trodde ikke det. Var gravid i 2007, mistet i uke 10. Hva skal til for at jeg kan bli gravid igjen? Kan jeg bli gravid? Hilsen en frustert jente som ønsker å bli gravid! Når jeg har mensen varer den i 7dager, rødt i begynnelsen så avslutter det med litt mørkere blod mot slutten av uken. Nå har jeg ikke hatt mensen på 59dager, men har hatt litt brunt utflod noen dager.

Kvinne 29
Svar

Hei.


Du spør om du kan bli gravid, og det kan du, for du har jo vist det i 2007. Det endte dessverre med spontanabort, men du har da i det minste vist at du er i stand til å bli gravid. Men det kan hende at du har vanskeligere enn andre med å bli gravid.


Det du bør gjøre, er å få fastlegen din til å henvise deg for utredning og behandling av ufrivillig barnløshet. Da vi du få kartlagt hva årsaken eventuelt er, og så vil du få hjelp til å bli gravid. Hva slags behandling og hjelp, vil avhenge av årsaken. Det kan være blant annet hormonell behandling eller prøverørsbehandling, for å nevne noe. 


Det at du har uregelmessig mens, øker sannsynligheten for at det har hormonelle årsaker og at du har sjeldnere eggløsning, men dette er ikke noe du trenger eller skal gjette noe som helst om; - du utredes, en finner årsak, og da finner en også ut hva slags hjelp og behandling du eventuelt trenger.Her kan du lese mer om ufrivillig barnløshet, i en artikkel fra Lommelegen med et intervju med vår spesialist på ufrivillig barnløshet, dr Liv Bente Romundstad:


https://www.lommelegen.no/gynekologi/ufrivillig-barnløshet/artikkel/ufrivillig-barnloshet/69023291


Lykke til.