Stinkende utflod og smerter i graviditet

Spørsmål

Samboeren min er gravid i 10 uke. Dette er hennes første svangerskap. For to dager siden fikk hun for første gang litt utflod. Det samme skjedde i går. Det var veldig lite. Ikke friskt blod. Væsken var grå-brun. Den første dagen luktet den råttent. Det har ikke kommet noe i natt eller i morges.

Vi lurer på om det kan ha sammenheng med de voldsomme smertene hun har hatt i det siste. I går dro vi nemlig til tannlege for å sjekke smerten i tennene. Det ble oppdaget en infeksjon under en fylling i en jeksel. Hun skal derfor rotfylle på fredag.

Tannlegen ble selvsagt gjort oppmerksom på at hun er gravid. Hun fikk derfor ikke Ibux mot smertene. Har kun tatt to Paracet.
Lurer egentlig på om røntgenbildene som ble tatt er farlig? Og leste i Gro Nylanders bok PÅ vei at man skulle være forsiktig med å skifte fyllinger mens man er gravid. Var det farlig å ta ut den gamle plomben? Burde hele tanna vært tatt ut i stedet for?

Skal til første svangerskapskontroll om to uker. Er likevel så bekymret at vi ønsker svar på dette nå.

På forhånd takk.

Kvinne, 33 år

Svar

1.Illeluktende utflod kan tyde på en ubalanse i mikrobefloraen i skjeden eller infeksjon, og det bør undersøkes og behandles.
2. Det er ufarlig å ta røntgenbilde av kjeven/tennene under graviditet.
3. Det er mindre risiko å behandle en tannrotbetennelse enn å leve videre med infeksjonen.
Håper svaret er fyldestgjørende!