Smitte fra dosete?

Spørsmål

Hei! Jeg er gravid i uke 4+4, og har akkurat hatt en litt ekkel opplevelse. Hadde dårlig tid fra flyet til flytoget, og løp inn på et toalett. Satt meg ned og gjorde mitt fornødne så kraftig at det sprutet opp igjen til underlivet fra doskålen. Da jeg reiste meg opp igjen så jeg at hele toalettet, skål og sete, var tilgriset av noe som så ut som størknet avføring eller blod fra en tidligere gjest. Jeg hadde vært så stresset at jeg ikke så det før jeg satt meg ned. Gravid som jeg er, er jeg bekymret for det meste, og redd for at jeg kan pådra meg en infeksjon som kan skade barnet. Går det an å si noe om sannsynlighet og evt symptomer jeg skal være oppmerksom på? På forhånd takk for hjelpen

Kvinne 34

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Jeg kan berolige deg med at man ikke kan påføre en infeksjon for fosteret fra et skittent toalett. Fosteret ligger godt beskyttet inne i en vannpose, inne i livmoren. Det er også usannsynlig at du kan ha påført deg infeksjon fra toalettet. Bakterier sprer seg ikke på denne måten, altså fra dosete/doskål opp i ditt underliv eller tarmsystem. Jeg går ut fra at du har vasket hender grundig etter det ubehagelige dobesøket?  

Vennlig hilsen Mette

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-