Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Slankeprodukter, prøverørsbehandling.

Spørsmål

Hei. Jeg skal i gang med prøverørsbehandling. Fertilitetslegen sa det var en fordel om jeg gikk ned 5-6 kg før behandlingen starter om 3 uker. Jeg har høy BMI. 172 cm og 105 kg (BMI 35,5). Jeg har nå skjerpet både treningsmengde og kosthold. Vil også opplyse om at jeg har brukt "XL-S Medical Direct" i noen dager, som et hjelpemiddel i tillegg. Jeg trener vanligvis om kveldene, men har bestemt meg for å trene om morgenen før jobb. Jeg dro på spinning kl. 6 i dag tidlig. Jeg tok en "E Burn" brusetablett før trening for å våkne skikkelig og få energi. Jeg brukte dette for et år siden også, men det er første gang på en stund nå. Jeg merket forskjell på treningsøkten denne gangen, på følgende måte: Jeg hadde mye mer energi, holdt høyere puls gjennom økten, og forbrant flere kalorier enn normalt (jeg bruker pulsklokke). Jeg svettet mye mer enn vanlig. Det rant i strie strømmer og det gjør det vanligvis ikke. Jeg var tørstere enn vanlig. Jeg drakk 1,5 l i løpet av den timen jeg trente, mot normalt 0,5 l. Så begynte jeg å føle på et trykk i brystet etter ca 45 min, litt mot venstre side. Det var ingen smerter, men føltes som det strammet litt rundt hjertet. Synes fortsatt det er et snev av ubehag 3 timer senere, men så lite at det kan være mentalt. Kan nevne at jeg over lengre tid har vært stresset pga prøverør, har litt stive "kontorskuldrer" pga jobb, og når jeg puster godt inn og fyller lungene med luft føles det som jeg får fylt bare 90%. 1. Hvorfor føles det som jeg ikke får fylt lungene helt opp med luft? 2. Har du noen formening om XL-S Medical Direct og E-Burn virker? 3. Kan disse påvirke hjertet? Jeg drikker kaffe og er vant til koffein. 4. Jeg ble redd pga hjertet. Kan det være alvorlig eller tenker du det er andre ting? 5. Kan lavt kaloriinnhold og hard trening påvirke et prøverørsforsøk negativt? Jeg tenker da spesielt på næring til eggene som skal vokse når jeg samtidig spiser lite. Jeg stopper selvfølgelig med alt dette om jeg blir gravid.

Kvinne 34
Svar

Hei.

Jeg skal forsøke å besvare dine spørsmål ett av gangen:


1. Hvorfor føles det som jeg ikke får fylt lungene helt opp med luft? 


Ut fra din beskrivelse, høres dette for meg mest ut som at det er stressrelatert, slik du selv er inne på. Lungesykdommer gir forøvrig ikke akkurat slike symptomer. Hvis vi f.eks. tenker på astma, så gir deg problemer med utpustingen, ikke innpust. Det er også svært vanlig å oppleve akkurat det du beskriver, en følelse av å ikke få fylt lungene helt, ved psykologisk stress og anspenthet. Jeg har hørt utallige personer fortelle om slike opplevelser tidligere.


2. Har du noen formening om XL-S Medical Direct og E-Burn virker? 


Jeg tenker følgende: Det finnes ingen annen måte å gå ned i vekt på, enn å la inntaket av energi være mindre enn forbruket. Det blir omtrent som saldoen på bankkontoen din: Bruker du mer enn du setter inn, blir saldo mindre. Men setter du litt mer inn på konto hver måned enn det du bruker, øker saldoen.  Slik er det med kroppens fettreserver også. Hadde det virkelig fantes et preparat eller produkt som faktisk ga vektnedgang, ville dette vært en verdenssensasjon. Videre har jeg ikke funnet god dokumentasjon for effekt av disse produktene, ved endel nettsøk nå.


3. Kan disse påvirke hjertet? Jeg drikker kaffe og er vant til koffein. 


E-burn inneholder koffein, som kan påvirke hjertefrekvens og evt gi økt tendens til ekstraslag, ved overdosering. Det at du er vant med koffein, betyr at du sikkert tåler det godt, men dette blir jo enda mer koffein i tillegg til den mengden koffein du allerede får i deg fra kaffeforbruket ditt. Det gir økt risiko for hjertebank og rask puls osv, dvs typiske koffeinbivirkninger.


4. Jeg ble redd pga hjertet. Kan det være alvorlig eller tenker du det er andre ting? 


Du trente hardt, og bare det at du klarer det, taler jo sterkt imot at du skulle ha noen hjertesykdom. I tillegg er du en kvinne på kun 34 år, og da er du absolutt ikke i noen typisk risikogruppe for hjertesykdom. Jeg synes avgjort det høres ut som at dette har vært stressrelatert, kanskje evt trigget av litt ekstra koffein osv.


5. Kan lavt kaloriinnhold og hard trening påvirke et prøverørsforsøk negativt? 


Trening er bra, som vi vet, også for personer som forsøker å bli gravid eller er gravid. Men "den gyldne middelvei" er nå et særdeles godt prinsipp i alle sammenhenger i livet, så jeg tenker vel at helt ekstremtrening er en såpass stor belastning på kroppen, at du med fordel kan la være det i en slik sammenheng som dette, dvs at du skal forsøke å bli gravid med prøverørsmetoden. Det samme gjelder lavt kaloriinnhold: Reduser det noe i forhold til behovet ditt, slik at du klarer å igangsette vektnedgangen, som ønsket, men gå overhodet ikke inn i noe ultralavt kalori-opplegg, faste eller lignende.


Forøvrig ser jeg på pakningsvedlegget til "XL-S Medical Direct" at det frarådes brukt av personer som er eller planlegger å bli gravide. Jeg ville derfor latt være å bruke begge de produktene du nevner her, siden vi ikke vet noe om sikkerheten av bruk av slike ting under en evt kommende graviditet, og du vil naturligvis velge "føre var"-prinsippet i en så viktig fase av livet. Det at det ikke har noen sikker effekt taler jo ytterligere for at du bare kan la være å bruke det. 

Jeg ønsker deg lykke til videre!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-