Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sjanse for graviditet

Spørsmål

Hei! Ble gravide på første forsøk etter p-pilleslutt i juli, men det ble spontanabort i uke 11, der det ikke var noe tegn til foster i fostersekken (som hadde fortsatte å vokse). Spontanaborten gikk av seg selv, uten noe medikamenter. Startet med samleie ganske fort etter blødningene, men fikk mensen ca. 6 uker etter. Har prøvd å bli gravide denne perioden, der jeg har fått påvist eggløsning hos gynekolog (celleprøve), der hun også så at jeg hadde tykk slimhinne. Vi har hatt samleie nesten hver dag i denne perioden. Likevel fikk jeg igjen mensen i dag, 28 dager etter forrige mens og 14 dager etter eggløsning. Hvorfor ble det ingen graviditet nå? Hva kan jeg/vi gjøre for at det skal gå bedre neste gang? Når burde man ha sex i forhold til eggløsning?

Kvinne 27
Svar

  

Dere har vært heldige med å oppnå graviditet i første syklus, det er uvanlig at det går så fort. I en alder av 27 år regner man med at den månedlige sjanse for en vellykket graviditet er 20-25%. Risiko for abort er minst 15% og skyldes forhold som dere ikke er herre over, sannsynligvis feil ved fosteret. Dere kan ikke påvirke kvaliteten av graviditeten. Utover kanskje å ta folat og unngå røy og alkohol.

Man regner med at den fruktbare periode er seks dager som avsluttes på eggløsningsdagen som igjen er 14 dager før forventet menstruasjon. Samleie 2-3 ganger per uke er optimalt, da vil dere treffe de fruktbare dager. Det er ikke vist at daglig samleie fremmer (eller reduserer) mulighet for graviditet. 

Så litt mer tålmodighet, det er min anbefaling. Lykke til.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-