Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Samleie og graviditet

Spørsmål

Hei, Jeg er gravid i 16. uke og jeg bekymrer meg mye for alt mulig. Jeg har blitt fortalt at normal seksuell aktivitet ikke er skadelig for den lille i magen og at den ligger ganske godt beskyttet i livmoren. Det jeg lurer på er om press mot magen kan skade den lille? For eksempel ved samleie der mannen ligger oppå meg med hele kroppsvekten. Det blir jo et trykk mot magen som er litt ubehagelig, men ikke vondt for meg. Kan dette være skadelig for fosteret? Mvh bekymret førstegangs gravid.

Kvinne 20
Svar

Fosteret ligger godt beskyttet inne i livmoren med fostervannet omkring seg og livmormuskelen utenpå dette. Det tåler trykk og det er f.eks, ikke farlig å sove på magen eller få trykk på magen. 

Et kraftig støt mot magen, f.eks. fall direkte på magen kan i meget sjeldne tilfeller få morkaken til å løsne, og det kan være en farlig situasjon for fosteret, men det er helt andre krefter enn et trykk på magen til den gravide. 

Noen gravide kan føle ubehag ved å ligge på ryggen, og velger derfor f.eks. å ligge på siden under samleie. Det er kanskje en periode hvor man kan eksperimentere litt med alternative stillinger? 

Lykke til med resten av svangerskapet. 

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-