Refertilisering

Spørsmål

Min mann, som er 45 år, steriliserte seg for ca 9 år siden fordi han og hans daværende kone ikke ønsket flere barn. Hun hadde ei jente "privat" og de fikk to felles.
Nå ønsker vi oss veldig barn sammen. Er det mulig å gjøre om inngrepet? Hvor kan det gjøres? Hva er sjansen for at jeg blir gravid? Hvis det ikke gjøres på et offentlig sykehus, finnes det noen private som kan ta slike operasjoner? Hvor mye må vi betale? (pris ingen hindring)

Kvinne, 36 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Ved mannlig sterilisering så kuttes sædlederne og de løse endene knytes slik at de blir tette og sædcellene kommer ikke gjennom.
Dette er et inngrep som er til en viss grad reversibelt men resultatene er ikke alltid så gode. Man regner at det er vel 70 % sjanse for at det igjen vil komme levende sædceller ut under utløsning men sjansen for graviditet er allikevel ikke høyere enn 25-30 %.

Det å sterilisere seg eller omgjøre sterilisering er i Norge regnet som en ikke-prioritert oppgave for det norske helsevesenet, dette medfører at det ofte er lang ventetid på slike inngrep. Av denne grunn er det mange som benytter seg av private sykehus og klinikker, jeg har skrevet opp 3 lenker til slike klinikker som jeg vet utfører slike inngrep. Jeg gjør oppmerksom på at jeg ikke har noen forutsetning for å anbefale disse klinikkene fremfor eventuelt andre som tilbyr slik behandling.
Så vidt jeg kan finne ut så ligger prisene på mellom 15-20 000.

Det finnes også en metode for å bli gravid etter mannlig sterilisering hvor man henter ut sædceller direkte fra testiklene. Denne metoden er enda ikke innført i Norge men utføres i Danmark. Jeg vet ikke så mye om hvordan man kommer i kontakt med rett instans i Danmark hvis dette skulle være aktuelt for dere, men dere kan kontakte Foreningen for Ufrivillig barnløse her i Norge. De kan helt sikkert hjelpe dere, de kan nåes via internettsiden sin på adresse http://www.fub.no/.

Klinikker som utfører refertilisering:
http://www.spesialistsenter.no
http://www.volvat.no
http://www.klinikkstokkan.no

Håper dette var til hjelp!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn