Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Prøver å bli gravid

Spørsmål

Hei! Har en sønn på 2,5 år. Sluttet på p-pillen i månedsskiftet januar/februar og vi forsøker nå å få vårt andre barn. Ikke lykkes ennå, og sitter med mange spm. Har lest en del om pcos. Er det slik at det kan komme etter svangerskap?ble gravid med vårt første barn etter 3 mnd uten prevensjon.Usikker på om jeg har eggløsning. Kan man ha det noen mnd og andre mnd at den uteblir?syklusen varierer fra 25-28 dager.

Kvinne 34
Svar

Hei.


Jeg har konferert med vår spesialist på ufrivillig barnløshet, Liv Bente Romundstad, og hun skriver følgende om det du spør om her:


"Hos kvinner med regelmessig mensturasjon mellom 25-28 dager er det som oftes en eggløsning 12-14 dager før mensblødning inntreffer. Man råder til  ha samleie 2-3 ganger per uke fra og med når mensblødning er ferdig. 
PCOS er ikke en tilstand som oppstår etter fødsel. Dersom det er stor endring feks i vekt og fysisk form som følge av svangerskap og fødsel kan dette i seg selv påvirke samspillet av hormoner i kroppen. 
Dersom kvinnen er yngre enn 35 år hadde jeg vill rådet til å ha hyppig samleie og forsøke noen mnd til- Dersom kvinnen er over 35 år kan man begynne å tenke på en utredning og ultralyd hos gynekolog for å få en utredning. Man skal heller ikke glemme mannen i en slik utredning slik med en undersøkelse av sædkvalitet hører med til en utredning for å undersøke fertiliteten. "

Min kommentar:

Du er altså 34 år, og da går hennes råd på å forsøke i noen måneder til med hyppig samleie. Blir det ikke resultater av dette, og siden du nærmer deg 35, vil det da kunne være riktig å bli henvist til en gynekolog for utredning, inkl med tanke på PCOS, som er en vanlig hormonforstyrrelse som gir nedsatt fruktbarhet. Det hun skriver om vekt og fysisk form og PCOS, handler om at overvekt kan medvirke til en PCOS, samtidig som vektnedgang vil kunne reversere en PCOS, for de som har dette.
Håper dette kan være til hjelp, lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-