Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Prøvd i over et år å få barn

Spørsmål

Hei. Jeg og min min mann har prøvd å få barn i overkant av 1 år uten å lykkes. Mannen min har tatt sædanalyser. Tilbakemeldingen fra testen har vært at prøvene var stort sett normale. Men det var litt få raskt bevegelige spermier. Som kan medføre at det kan ta lengre tid å oppnå graviditet. Det vi lurer på er hva vi skal gjøre videre. Finnes det noe behandling for dette? Jeg selv har tatt hormonprøver og ultralyd som var fine.

Kvinne 25
Svar

Hei og beklager et forsinket svar. Årsaken (men ikke unnskyldningen) er at jeg har ønsket å få svar fra vår spesialist i ufrivillig barnløshet, Liv Bente Romundstad, som skriver følgende om det du spør om her:


"Etter ett år med prøving kan man søke hjelp til utredning. Dette gjøres ved en fertilitetsklinikk enten offentlig eller privat. For å bli tatt inn til utredning ved en offentlig klinikk blir man henvist fra fastlege. Ønsker man å gjøre dette privat kan man ta kontakt med privat klinikk direkte selv.   Det høres ut som om dere har et godt utgangspunkt og det er ikke alltid at man finner en konkret årsak til hvorfor man ikke blir gravid. Man kan få behandling for å bli gravid. Dette er ofte prøverørsbehandling der kvinnen blir stimulert med hormoner og eggene taes ut og befruktes i laboratoriet. Dere får høre mer om hvilken behandling som er aktuell for akkurat dere når dere er til utredning. Selve behandlingen kan dere også lese om på nett, feks her https://klinikkspiren.no/tjenester/assistert-befruktning/om-ivf-pr%C3%B8ver%C3%B8rsbehandling  Ønsker dere lykke til."


Håper at det var et greit og nyttig svar, og ønsker dere lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-