Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Plager etter fødeepidural

Spørsmål

Hei Jeg fikk en gutt den 9 februar 2019. Hvor jeg da måtte ta epidural selv om jeg sa jeg ikke ville ha pga stor sprøyteskrekk. Jeg ble stukket fire ganger feil hvor jeg kjente den traff ryggraden og ble fortalt at ryggen min ikke er helt rett så det var ikke så lett. Når han sa at den skulle vært satt riktig så funket det ikke på meg heller. Etter det så var det såklart ømt og litt 'stikkende' vondt der i noen måneder. Men nå er gutten min 1 år og en måned å jeg sto bøyd ned her om dagen for å styre med han. Plutselig så var det nesten som at noe sa pang der hvor jeg hadde blitt stukket. Jeg fikk en skikkelig intens stikkende smerte som var mye vondere enn tiden etter fødselen. Jeg tenkte vente litt med å se om det kanskje gikk over. Men hver gang jeg prøver å bøye meg ned nå så får jeg vondt rundt stikkstedet og er 'svak' og stiv i ryggen. Jeg er jo litt redd for at det kanskje kan være noe, så ville bare høre her hva du kan tenke at det er? Ble fortalt at det var noe jeg absolutt burde få sjekket ut, at det kanskje er litt unormalt å slite med så vondt der etter over 1 år. Men ville høre her før jeg eventuelt må bestille time hos fastlegen.

Kvinne 23
Svar

Hei! Komplikasjoner i forbindelse med fødeepidural forekommer svært sjeldent. Ved nevrologiske symptomer dagene etter at epiduralen ble lagt må taes på alvor. Spesielt er det viktig å utelukke infeksjon eller blødning i epiduralrommet. Dette påvises ved MR undersøkelse. Enkelte kan også merke nedsatt kraft i en fot eller nummenhet, men det går vanligvis tilbake i løpet av noen måneder. Dersom man får slike symptomer vil nevrolog vurdere dette før utskrivelse av sykehus. Jeg oppfatter at du ikke har hatt kraftsvikt eller nummenhet i bena, men stikkende lokalisert smerte i ryggen. Det er vanskelig å se for seg at epiduralen forårsaken dette etter så lang tid. Det er viktig å tenke på andre årsaker. Prolaps og ryggsmerter forekommer svært hyppig i samme nivå hvor man stikker. Jeg synes absolutt at du skal ta opp dette med fastlegen og evt vurdere en MR undersøkelse, men har altså min tvil at epiduralen er årsaken. 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-