Pergotime og Provera

Spørsmål

Hei!
Det jeg lurer på nå er følgende;
siden jeg har gått litt opp i vekt(5kg)vil hemme eggproduksjon og eggløsning? Ble målt 4 på progesteronblodprøve i juni måned etter Pergotime (2X1 tabl. i 5 dager)behandling, og jeg forsto da at jeg ikke hadde hatt eggløsning? Begynte da med en 10 dagers kur med Provera (fom.19.07- tom. 28.07)og fikk småblødninger (veldig veldig lite) i fire dager etterpå, for deretter å få en vanlig menstruasjonsblødning. Tok dermed Pergotime fra 5.syklusdag (2x1 tabl. i 5 dager), og min samboer og jeg har vært veldig aktive hver dag siden da. Tirsdag 10.08. hadde jeg noe rart..jeg lurer på om det var utflod eller eggløsningsslim. Det var nemlig av en gjennomsiktig, litt hvitaktig konsistens tilnærmet lik rå eggehvite. Det var på øyemål ca. 20 cm langt og 0,5 cm tykt. Kan dette ha vært det berømmelige eggløsningsslimet? Etter den orienteringen jeg fikk skulle eggløsningen komme ca. 10 dager etter første Pergotimetabelett, dvs.5 dager senere, men er det likevel mulig å ha fått eggløsning tidligere? Har også fått beskjed om at eggløsningen kan komme senere med Pergotimebehandling? Hvis eggløsning 10.08, vil det gi utslag på progesteronmåling ved ny blodprøve 20. eller 23. august? Om jeg skulle ha blitt gravid, vil det være fosterskadende å ta Provera for å se om det kommer en blødning? Fikk nemlig beskjed om at jeg skulle ta Provera om menstruasjonen uteble og hvis det heller ikke kom blødning med Provera så var jeg gravid, men på innholdsfortegnelsen til Provera står det at det kan ha fosterskadende effekt og at man ikke skal ta det om man er gravid, så hvem skal jeg høre på, legen eller produsenten?

Relevante sykdommer/medisiner: Fikk konstantert PCO-s feb.1999 (da jeg var 27 år), har en gutt på 10 år,har fått beskjed om at jeg også har insulinresistens, som jo muligens kan henge sammen med PCO-S. Har gått til årlige kontroller hos spesialsit på østlandet, men bor nå langt unna slik at det er nærmeste sykehus som jeg nå er under oppfølging av. Ble gravid i november 2003( med Pergotime), men spontanaborterte 14. januar 2004,(se svarinnlegg fra Dr. Barexstein av 23.12.2003), er 172 cm høy og veier pr. idag 80 kg.Har nå brukt Provera + Pergotime

Kvinne, 32 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

For å ta det siste først: Det er ikke tilrådelig å innta store doser Provera over lengre tid under graviditet. I de dosene det her her snakk om, og over kortere tid, er det ikke sett uheldige effekter. Provera anvendes ved assistert befruktning for å støtte eggstokkenes produksjon. Pergotime undertrykker eggstokkenes funksjon, men etter inntaksstopp fører det til en reaktiv stimulering til eggløsning. Vanlig regime er 100mg fra dag 5 til 9. Dette kan gjentas hver 2. mnd. i 6 mndr.
Slimet du hadde 100804 tror jeg skyldes eggløsning - eller kvittering av slim fra livmorhulen (siden du beskriver det som 20 cm langt!?) Progesteron vil være forhøyet 10 dager etter siste Pergotimedose hvis eggløsning har skjedd.
Ut over dette er det vanskelig å gi ytterligere kommentar uten mer detaljer. Lykke til videre!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn