Oppkast i svangerskap med betydelig vekttap

Spørsmål

Min kjæreste på 31 er gravid i 11 uke. Hun gråt av glede da hun fikk positivt resultat fra svangerskapstest, det var ønsket. Deretter var hun hos sin fastlege, 6. uke i følge han, noen dager etterpå fikk hun kvalme, den ekstreme 24-timers. I 7. uke fikk jeg lagt henne inn på sykehus, blodtrykk 90/55, 7mm baby var det liv i da. Hun skrev seg ut etter 4 dager med intravenøst, hatet å være på sykehus. Deretter har hun vært hjemme, nå er det 11 uke og hun har gått ned 6 kilo. De siste to dagene har hun ikke kunnet ta til seg mat eller væske, ikke normalt at det er to dager på rad. Hun reagerer fremdeles på besøk og f eks lange telefonsamtaler, og desverre er det familie&venner som ikke forstår at besøk går ut over henne og kanskje babyen. Hun har fått sykemelding fra sin fastlege pr telefon, dvs hennes mor ringte han og hun har ringt selv mht sykemelding, men ikke vært hos sin fastlege siden 19 nov. Og alt setter jo vårt forhold på en sterk prøve.
Jeg tror at hun nå bør legges inn mht væske/blodtrykk og deretter næring, og jeg tror hun bør bytte til en mer ansvarlig fastelege.
Fra å gråte av glede så er graviditeten nå kun en plage for henne, og det er vel et under at den lille babyen har klamra seg til livet.
Det hører med til historien at vi ikke har fått tid til å flytte sammen som planlagt, hun bor i Porsgrunn og jeg i Sandvika, men jeg pendler midtuke og helg, og er inneforstått med at jeg må ta hensyn til at hun må ho ro og være alene, f eks nå mht jul/nyttår.
Mitt spørsmål er om hun må på sykehus noen dager nå, og også om fastlegen bør byttes ut. Eller om andre råd mht mat/væske, selv om hun spyr. Og spyr.
Beklager spørsmålet blir sendt om natta, men det tar jo nattesøvn fra den som ikke er gravid også.

Mann, 44 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Historien tilsier absolutt at hun m å legges inn på sykehus igjen - bl. a. for blodprøver og behandling, men også for å bli skjermet mot for mange forstyrrende inntrykk. Det er anledning til - og uten begrunnelse - å skifte fastlege. Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-