Opphørte menstruasjoner og barneønske

Spørsmål

hva kan det være?
Jeg er som nevnt en dame/jente på 33 år,
har aldri hatt regelmessig mens, men etter siste barn på 6år, har det blitt helt krøll.
har nå hatt 3 mens på 1,5 år, ingen syklus, og ca 3 merkbare eggløsninger.
dette i og for seg er synd, viønsker oss begge flere barn, men det er ikke så lett,
har prøvd hormonkur,5år siden, eller noen små piller som jeg brukte i 3 mnd, med intervaller som p-piller, disse skulle fremalle en regelmessig mens, men det skjedde ikke.
dette er greit, og til og leve med,men nå i det siste har jeg blitt helt forstyrret mentalt føler jeg,jeg er "sår"begynner lett å gråte,urimelig sjalu, deppet,føler at ingen er glad i meg, og veldig flink til å starte diskusjoner og drama.
føler at jeg er inne i verdens lengste PMs.
kan dette være overgangsalderen??? eller noe annet normalt, eller
er jeg iferd med å bli gal??
jeg har ingen hetetokter, "kun" denne transen jeg føler at jeg er i, og som helt naturlig, min mann ikke har noen som helst grunn til å forstå seg på.
En lege jeg har vært i kontakt med for noen år siden ville sette meg på P.piller for å få en regelmessig mens, pgn benskjørhet i fremtiden tror jeg.
men dette ville jeg ikke, det blir jo ikke barn av det...
har også et barn på 12 år,ingen prevansjon mellom disse to svangerskapene.
Hva tror du dette kommer av,og er det noe å gjøre med??
kan også nevne at fødslen til disse barna ble satte igang selv, hyppige veer, uten noen virkning, måtte få drypp, og modningsgele, begge gangene etter 24 timer med veer vært 3 min.
tror selv at jeg kanskje har en form for hormonforstyrrelse, eller mangel.

Kvinne, 33 år

Svar

Hei,
Jeg tror ikke du er i overgangsalder. Jeg oppfatter tilstanden som en svikt i eggløsningene. Jeg foreslår at du får foretatt seriemålinger (ukentlig) på Progesteron, Prolactin og FSH. Viser dette manglende eggløsninger, er stimulering med clomvivid ("Pergotime") et middel, men som ofte må gis i økende doser hver 2. mnd. Det er en tilstand, kalt PCO (polycystiske ovarier) som kunne forklare ditt mens.mønster. Dette kan avklares med nevnte hormonprøver og ved ultralydundersøkelse hos gynekolog.
Dine psykiske reaksjoner er forståelige i en slik fortvilet situasjon, men jeg mener du må kunne få hjelp hos en kompetent og forståelsesfull gynekolog.