Olje og graviditet

Spørsmål

siste mens blødning den 13 feb.ca 9-10 dager etterpå malte jeg møblene mine celco(NORDSJO)møbel og panellack i 2 dager. er engstelig for at jeg kan ha påvirket fosteret hvis jeg allerede da hadde blitt befruktet. er usikker på når jeg har eggløsning.hvilke skader kan oppstå så tidlig? er litt engstelig da jeg for 1 og et halvt år siden fødte en jente med dysmeli(mangler venstre under arm).fra før har jeg to velskapte gutter. verken drikker e røyker. tar folsyre.noe man må være ops på v ultralyd for å utelukke misdannelser e andre skader?tror du jeg har noe å være engstelig for,tenker på d hver dag.skal ta min første ultralyd om to uker.

Kvinne, 27 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er vanskelig å si noe sikkert om dette, men jeg er ikke bekymret for at du skal ha påført barnet ditt noen skade. Husk at du er rundt barnet ditt og beskytter det slik at barnet aldri innånder de gassene som du innånder.

På en tidlig ultralydundersøkelse kan man gjøre en grov vurdering av barnets helse og eventuelt misdannelser, men det er vanskelig å kartlegge/påvise dysmelier nøyaktig.

Jeg tror ikke du har noe å være engstelig for, men jeg forstår at du med et barn fra før med slike plager tenker på dette igjen. Nevn bekymringen fin for den som gjør ultralyden så vil de gjøre en grundig undersøkelse for deg.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 289,-