Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Min kone er gravid, jeg har brukt Daktacort. Farlig?

Spørsmål

Hei!
Min kone viste seg å vere 5 dager over mensen, og jammen santen er hun gravid, uten at det var planlagt. Pr nå tenker vi at vi skal ha barnet, og ikke ta abort. Men så er det en sak som bekymrer meg litt. Jeg er ofte plaget med sopp på pung og penis, og har etter etter hvert funnet ut av det er Daktacort som er mest effektivt. Så dette har også da legen gitt meg resept på, så jeg kan bruke når det blusser opp. Men så tilbake til saken: Det at jeg har brukt daktacort, kan det ha uheldig effekt på foster? Vi har jo hatt samleie også i de periodene jeg har brukt kremen på penis, noe som også har vært tilfellet nå siste tiden. Dette er jo en krem med kortison, om enn ikke den sterkeste. Er der noen risiko? Kan også opplyse om at vi ikke har hatt mye sex denne tiden siden hun hadde mensen sist, kanskje bare 2-3 ganger.

Svar

Hei.

Du har stilt ditt spørsmål til vår jordmor, som ønsket at en lege besvarte spørsmålet. Derfor får du svar av meg.

For det første: Gratulerer!

Dette du her beskriver, har med sikkerhet ikke medført noen som helst skade eller risiko på foster. Hvor uheldig eller skadelig "noe" er, er alltid avhengig av mengde og hyppighet, og dette du her forteller om, er jo nær null å regne på begge disse variabler.

Dere kan aldeles trygt la være å tenke noe mere på dette. Og samtidig kan du la være å bruke det videre nå fremover, samtidig med at dere har sex.

Ha det bra.