Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Metformin i 1.trimester

Spørsmål

Hei. Jeg har etter langvarig prøving (stimulering) endelig fått positiv graviditetstest, jeg er 4+1 på vei. Jeg har PCOS, og en BMI på 32. Denne gangen gikk det i letrozol, menopur, og ovitrelle. Har gått på metformin i over et år, 1000 x 2 mg har vært dosen det siste halve året. Har blitt satt på lutinus etter at jeg ba om det. Men, legen ved fertilitetsavdelingen jeg er tilknyttet, ber meg om å slutte med metformin. Det er så vidt jeg vet ikke noe fysisk galt med meg som gjør videre bruk av metformin skadelig for meg. Jeg er fryktelig i tvil og ganske stresset over dette. Jeg kjenner til pregmet2, og kvier meg for å slutte med metforminen, til tross for hva legen sier. Jeg vet at veldig mange kvinner i min situasjon har hatt godt utbytte av metformin i svangerskapet, men jeg er selvsagt også bekymret for hvordan dette ev. vil påvirke barnet hvis det kommer til verden. Er redd for å miste, og trenger råd for veien videre.

Kvinne 35
Svar

Hei og takk for henvendelse her på Lommelegen. 

Det er flere faktorer som spiller inn når man skal vurdere hvem som har eller kan ha en gevinst av å bruke Metformin under graviditeten. Man må vurdere hvert enkelt tilfelle og hensyn til både mor og fosteret må ivaretas. 

På bakgrunn av de opplysningene du gir er rådet mitt at du fortsetter med den dosen du bruker nå og at du bestiller deg time til ultralyd i overgangen uke 6/7. Dersom det påvises hjertekte ved ultralyd bør nok Metformin stanses. 

Håper dette var til hjelp!


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-