Medikamentell abort

Spørsmål

Hei,

Jeg er i en situasjon der jeg regner med at jeg mest sannsynlig bare må vente og se hva som skjer, men i mellomtiden er det altfor lett å spekulere - derfor har jeg noen spørsmål om hva som er sannsynlig, og ikke. Beklager på forhånd at dette blir litt langt og kronglete.

Jeg testet positivt på graviditetstest i begynnelsen av desember. Den siste menstruasjonen før jeg testet positivt startet 9. november. Jeg har notert de tre siste syklusene - og sånn sett hatt styr på at disse var "ganske regelmessige", men menstruasjonen før denne siste varte bare i tre dager og var både for tidlig og smertefull. Ved tidlig ul 30. desember, da jeg trodde jeg var ca 7 uker på vei, var det bare mulig å se en tom fostersekk. Jeg ble henvist til Ullevål 2. januar, men på ul da var ikke fostersekken helt tom likevel. Legen spurte om jeg kunne være kortere på vei enn jeg trodde, og jeg fortalte henne det samme som jeg skreiv ovenfor om de forrige tre syklusene. Før de tre har jeg ikke fulgt med, men det har vært mange uregelmessigheter.

Legen ga meg uten flere spm to vaginaltabletter, som jeg satte inn samme ettermiddag. I løpet av kvelden ble jeg ganske dårlig, men jeg blødde ikke før dagen etter, og da blødde jeg mindre enn ved vanlig mens. Etter tre dager blødde jeg ikke i det hele tatt, og ringte derfor sykehuset. Da sykepleieren jeg snakket med spurte om det hadde kommet ut klumper svarte jeg at det ikke hadde kommet så mye, men at det kanskje kan ha vært mindre klumper, i så fall. Sykepleiere sa at sikkert var i orden.

Nå er det 11 dager siden jeg tok cytotec og graviditetstestene har ikke blitt svakere. Det er ingen endring i symptomene, jeg er fortsatt trett og øm. Når jeg googler finner jeg flere tilfeller der det først er påvist bo, hvor man på seinere ul har funnet liv, til og med i tilfeller der kvinnen har tatt cytotec. Kan egg gå i dvale, eller er dette en myte? Jeg lurer selvfølgelig på om det finnes *noen* sjanse for at det er liv der nede likevel?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Du har nok rett i at jeg ikke er i stand til å gi deg et konkret og skråsikkert svar her over nett. Det som kan sies om dette, er at metoden er effektiv, men der finnes som kjent ingenting her i verden som er 100%, heller ikke når det gjelder kropp, helse og medisinvirkning. Symptomene du kjenner, er ikke bevis på noe som helst, og kan selvfølgelig skyldes en rekke andre ting.

Jeg synes derfor at du skal gå til fastlegen din idag, (du trenger vel egentlig ikke legetime, bare avtale med laboratoriet) for å ta blodprøven HCG. (svangerskapshormonet), og så ta den påny en dag eller to senere, for å se at det faller som forventet. Skulle svaret på denne blodprøven tilsi at medisinen ikke har virket som den skulle, så vil legen din sørge for riktig oppfølging for deg videre.

Alternativt til en gynekolog direkte, om du har mulighet til det.
Lykke til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-