Mangel på seksuell lyst

Spørsmål

Manglende sexlyst

For ett år siden fikk jeg mitt andre barn. Tanken på sex etter fødselen var uvanlig frastøtende. Det var slik at bare jeg tenkte på sexakten så ble jeg kvalm. Før fødelsen av det andre barnet, så var sex svært viktig for oss. Etter 6 mnd. tok jeg kontakt med min primærlege og tok blodprøver av prolaktin (melkehormonet). Hun mente at så lenge jeg ammet var det stor sansynlighet for at dette hormonet var årsaken til nedsatt sexlyst. Det viste seg at dette var normalt. Da barnet var 8 mnd. sluttet jeg å amme. Hadde da også fått menstruasjone igjen. Men det var ingen forskjell ang. lysten på sex. Tok flere blodprøver, og det viste seg at jeg hadde for høyt stoffskifte. Ble så satt på medisiner for dette, samt medisiner for å senke pulsen. Nå har det gått ett år siden vi fikk barnet, og det er ingen bedring ang. lyst. Jeg kan gjennomføre et samlei, men det gir meg ingen glede, sitter igjenn med en tom følelse... og det hele føles ”teknisk”. Kjenner at jeg mangler evnen til å ”begjære”/tenne. Det må nevnes at min mann er den mest tolmodige av oss når det gjelder sexen. Jeg skulle så gjerne vite hva som er åraken. Kan det være fysiologiske forklaringer eller er det en sammenheng mellom mitt høye stoffskiftet og nedsatt sexlyst? Er det andre prøver jeg kan ta, og er det evt. noen medisiner som vil kunne hjelpe til ting normaliserer seg. Klarer ikke å godta at jeg i en alder av 35 år ikke skal ha et aktivt sexliv.

Relevante sykdommer/medisiner: Høyt stoffskifte: Neo-Marcasol, Selo-Zok(mot høy puls)

Kvinne, 35 år

Svar

Ja- jeg forstår at du er frustrert: Men det er ikke uvanlig at mange kvinner får mangel på seksuell lyst etter fødsel, og at det godt kan vare ved ganske lenge. Det er ikke unormalt, og henger sammen med mange ting - både det at man har vært gjennom en stressende tid med fødsel og amming og kanskje nattevåk, og hvor barnet og alt det som angår denne står i sentrum. Det gir jo ikke akkurat stort overskudd til seksuell lyst. Men det kan også henge sammen med øket prolactin - som din primærlege har vært inne på. Nå er jo den normal - men den del som har problemer med stoffskifte kan også få problemer med seksuell lyst. Som regel vil dette bedre seg når stoffskiftet kommer i normalt gjenge igjen. Jeg ville også hvis
jeg var deg ta opp å evt. skifte Selo-zok til en annen medisin. Men jeg vil helst overlate det til din fastlege.
Hvis ting fotsetter, så skriv til meg igjen!