Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Magesmerter før eggløsning

Spørsmål

Siden i sommer har jeg vært plaget med tilbakevendende ubehag i mageregionen. Jeg kan føle det som mageknip litt høyt på magen, blir ofte rar i fordøyelsen med løs mage/diaré, litt småkvalm, kan minne litt om menssmerter med stikking nederst på magen, lavt energinivå. Jeg har nå oppdaget at ubehaget ser ut til å starte 3-4 dager etter at mensen er ferdig og varer ca 3-4 dager. Ubehaget varierer i styrke gjennom dagene, går så over og jeg føler meg frisk.   Jeg merket det først i  sommer, som kanskje også sammenfaller med at jeg fikk tilbake mensen i mai - ett år etter fødsel. Mensen har endret seg etter at jeg fikk barn. Før kunne jeg ha ubehag,smerter og diaré noen timer når mensen kom og jeg spottet gjerne noen dager. Nå kommer den plutselig og jeg kjenner ikke noe ubehag i løpet av mensen. Den kommer regelmessig og virker ellers normal. Jeg har tidligere hatt to cyster på ca 2-3 cm på den ene eggstokken som gynekologen har spekulert i om kan være endometriose. Var på sjekk hos gynekolog med innvendig ultralyd i juni i år og cystene var borte og alt så fint ut. Celleprøve tok jeg på etterkontroll ifm fødsel i juli 2018. Tok noen blodprøver hos lege pga følte meg slapp,og de var normale. Jeg lurer på om det jeg opplever kan ha sammenheng med eggløsning og syklusen? Jeg har akkurat vært gjennom det nå: Siste dag med mens på torsdag, begynte å kjenne på ting på søndag. På mandag følte jeg meg litt kvalm med magevondt, og litt stikkende smerter nederst på magen. Hadde også vondt i magen på tirsdag, men ubehaget forsvant i løpet av natten. Merket at jeg svettet litt denne natta. Onsdag morgen følte jeg meg helt fin og tok en eggløsningstest som var positiv. Onsdagen følte jeg meg ok, kun litt diaré og litt stikkende smerter innimellom nederst på magen, masse energi. Er det rart å føle mageknip høyt på magen hvis det har noe med eggløsning å gjøre? Burde jeg foreta meg noe?  Jeg ammer fortsatt litt. Ubehaget har blitt vesentlig mildere siden i sommer.

Kvinne 31
Svar

  

Tidspunktet for smertene passer med tiden før eggløsning, i og med at symptomene kommer noen dager før eggløsning og så forsvinner. Lokalisasjonen for smerter, høyt i magen, ledsaget av kvalme er ikke vanlig ved eggløsningssmerter. 

Hvis du tenker på endometriose som en mulig forklaring, så er det heller ikke typisk hverken med lokalisasjon for smerter eller tidspunkt i syklus. Endometriosesmerter kommer typisk ved/etter eggløsning og varer til start av menstruasjon, ofte med sterke menstruasjonssmerter. Hvis de cyster som ble observert hadde vært endometriosecyster, så var de ikke bare forsvunnet av seg selv. 

Ubehaget er blitt mindre, så jeg kan ikke se at det er grunn til videre undersøkelse. 

Du kunne jo forsøke noen måneder med p-pille som stopper eggløsning for å se om ubehaget ble borte?

Men altså ikke noe som tyder på gynekologisk sykdom.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-