Listeriasmitte graviditet

Spørsmål

Hei,

Jeg er gravid i uke 19. Fikk i dag ved et uhell i meg marginal mengde blåmuggost. (dyppet fingeren min i dressingen til min samboer på restaurant i Oslo som viste seg å innholde blåmuggost. Snakker om mindre enn et knivsodd her). Har jeg grunn til å være bekymret for Listeria smitte? Bør jeg gå å ta en blodprøve for å sjekke om jeg har blitt smittet?

Takknemlig for svar, veldig bekymret for at jeg har gjort noe som kan skade min lille.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Du trenger ikke være bekymret. Sannsynligheten for smitte er i utgangspunktet svært liten, og med den mengden som du nevner er det ingen grunn til å ta videre blodprøver. Listeria er som du nevner en smittefare ved matvarer som ikke er skikkelig varmebehandlet. Derimot er det veldig sjeldent forekommende. Sannsynligvis får du i deg matvarer som potensielt kan være listeriasmitte uten at det skaper risiko. Videre blodprøvetagning vil bare skape en ytterligere ubegrunnet bekymring som ikke er heldig under svangerskap

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-