Keisersnitt

Spørsmål

jente på 19 år som tok keisersnitt for 7 dager siden. formen er veldig bra å har kommet meg på bena veldig fort.hadde nesten ingen smerter. men inni meg har jeg store smerter.adopterte bort barnet.det verste jeg har gjort i mitt liv.har to spørsmål. 1:når kan jeg begynne med sex igjen? 2:hvordan er det med alkohol?er det farlig om jeg drikker så tidlig etter en operasjon? håper på raskt svar.har det ikke så bra om dagen.. Kvinne, 19 år

Svar

Jeg skjønner at du ikke har det så bra - ikke minst kan det ikke være så greitt å være i den situasjonen å adoptere bort barnet. Så jeg føler med deg på det. Det er vel også en del av den smerten du kjenner!
Når det gjelder det rent fysiske, så er det nok lurt å vente med å ha samleie til såret har begynt å gro skikkelig. Jeg ville nok vente til du har vært på kontroll etter fødselen.
Når det gjelder alkohol så er det ikke farlig å ta et glass eller to noen dager etter en operasjon - men det bør nok ventes på i alle fall noen dager. Du har jo tross alt vært igjennom et kirurgisk inngrep. Og mitt lille sprøsmål er også: hvorfor må du drikke nå? Er det viktig for deg? Er det foordi du er trist og lei deg?
I så fall håper jeg at du har noen rundt deg som du kan prate med!