Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Keisersnitt over 2 uker etter termin. Hva med neste?

Spørsmål

Vi er inne i vår 2. pp. Vi har også en gutt på 2 år. Da jeg gikk gravid med ham, fikk jeg overtidsbehanling 14 over Ul-termin. Jeg fikk både sånne piller og drypp, men uten virkning. Etter to dager var det ingen modning og bare 2 cm åpning selv med behandling.

Vannet gikk etter 1,5 dag, men det var lite og veldig grønt.
Han ble tatt med haste-keisersnitt (ks) den 16. dagen, og han måtte ligge 3-4 timer på CPAP for å komme seg. Legen som tok ks, sa at morkaken nesten var borte. Går det an? Den var oppbrukt?

Siden vi nå er i gang med prøving på nr. 2, tenkte jeg å snakke med fastlegen eller jordmor om jeg kan bli satt i gang på termindagen. Jeg vil IKKE gå overtid igjen i fare for at det kan skje på nytt.

Kan jeg kreve å bli satt i gang på termindatoen med nr. 2?

Jeg hadde alvorlig bekkenløsning (i perioder kunne jeg bare gå noen skritt om gangen) med nr. 1. Kan jeg få det denne gangen også, og blir det verre? Har hatt fin oppfølging av fysioterapaut til sommeren 2010.

Hilsen meg

Kvinne, 26 år

Svar

Hei! Jeg er litt usikker på hva du mener med "2. pp", men oppfatter det slik at du prøver å bli gravid igjen.

Etter termin kan det inntreffe forandringer av morkaken, slik at den også kan skrumpe, og det er vel dette som var tilfelle med deg.

Det er ved de fleste fødeavdelinger vanlig å observere svangerskap som går over tiden, og ved mange avdelinger, blir fødselen satt i gang mellom 1 og 2 uker etter termin. Med din historie kan det vel tenkes at du ved fødeavdelingen vil få støtte til igangsettelse ved, eller like etter termin.

Det er vanskelig å forutsi om du vil oppleve bekkenløsning i neste graviditet, og om den kan bli verre. Det beste er at du får kontakt med fysioterapeut tidlig i svangerskapet.

Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-