Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kan stole på svangerskapstester

Spørsmål

Jeg er en jente på 23 år, sluttet på p-piller i oktober og fikk mens få dager etter. Etter det har jeg hatt en syklus på 30 dager i 2mnd (eggløsning 2 ganger.) Jeg skulle fått mens den 8 desember (ca 12-13 dager etter eggløsning) jeg har allikevel testet negativt på hcg-tester både i urin og i serum. Jeg testet i urin dagen jeg skulle fått mens, 4 dager etter forventet mens og 6 dager etter forventet mens. Tok en negativ test i serum 4 dager etter forventet mens.
Jeg har hatt stikkende følelse nederst i magen (føles som eggløsningssmerter) og smerter som ligner mensensmerter. Jeg har ikke vært veldig kvalm, men litt småkvalm. Jeg har ikke hyppig vannlating, og ikke ømme/forstørrede bryster. Men blir veldig oppblåst når jeg spiser og får raskt metthetsfølelse. Symptomene kommer og går.
Jeg skjønner ikke hvorfor graviditetstestene blir negativ? Er nesten helt sikker på at jeg er gravid. Kan man teste negativt for hcg selvom egget er befruktet og festet i livmor? Jeg har lest litt på nettet og ser at mange sliter med sen hcg-produksjon. Hva er grunnen til det?

Svar

Hei.

Sen HCG-produksjon har jeg ikke hørt om. Tvert imot er svangerskapstestene du har tatt, så sikre at du i praksis kan stole på resultatet. Ta for ordens skyld en ny nå, som det har gått noe mer tid. Den vil slå ut, om du er gravid.
Dersom du ikke er gravid, synes jeg du skal levere inn til legen din, for å sjekke om du har urinveisinfeksjon. Det kan en ikke helt utelukke, med stikkende smerter nederst i magen. Det er ikke alltid UVI gir de helt typiske symptomene med hyppig, sviende vannlating. Og det ville jo være unødvendig å overse en så enkel forklaring, om det er det som er årsaken.

Fortsetter plagene, med vedvarende negativ svangerskapstest og utelukket UVI, får du heller vurdere en legetime for å utrede disse plagene videre.
Det at du blir oppblåst etter spising, er jo et symptom som kommer fra mage/tarm-systemet, og ikke fra kvinnelige kjønnsorganger, så en bør da kanskje tenke i retning av årsaker i mage / tarm.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 339,-