IVF og sykemelding

Spørsmål

Hei, jeg håper du kan gi meg svar på et spørsmål som bekymrer meg litt.
Fredag som var (13 august)fikk jag satt tilbake to befruktede egg, jeg har vært hos min fastlege og fått sykemelding ut denne uken.Dvs.at til uken må jeg tilbake på jobb igjen. Jeg jobber fast natt og er litt bekymret for hva det vil ha å si hvis jeg nå har blitt gravid. Har gått nå i fem uker hvor jeg har stått opp på morgenen og lagt meg på kvelden.Kan det bli et "sjokk"for kroppen min å begynne på jobb igjen og eventuelt ødelegge/støte fra seg de befruktede eggene? Min arbeidstid er fra kl 22-06.30
Jeg bekymrer meg en del for dette, vet jo at det å jobbe natt ikke er bra for kroppen uansett. Håper inderlig mye at du kan gi meg ett svar så jeg får roet meg ned litt eller om du syntes jeg burde kreve lenger sykemelding.

Relevante sykdommer/medisiner: vårt 2.ivf/icsi forsøk

Kvinne, 25 år

Svar

I utgangspunktet kan intet skade et normalt svangerskap. På den annen side: Er det noe galt, er det lite en kan gjøre for å redde det. Dette betyr at den gravide vanligvis kan føre et normalt liv, også arbeidsliv. IVF/ICSI innebærer imidlertid et inngrep. Jeg ville vel foreslå at du hadde fri fra nattarbeid til en 4 uker etter tilbakeføringen kan konstatere normal utvikling. Jeg vil råde deg til å kontakte avdelingen som foretok befruktningen, og høre med dem hvilket opplegg de har etablert for tilfeller som ditt. Lykke til!