Hvorfor har jeg ikke fått mage?

Spørsmål

Hei! Jeg er en kvinne på 30 år som er gravid i 14. svangerskapsuke. Jeg har hatt to missed abortions (i uke 6 og i uke 7). Jeg har derfor ved dette svangerskapet, som er mitt tredje, fått tett oppfølging av min fastlege og privat lege med fire ultralyder, og alt viser seg å være normalt. Alle mål er vitale/normale, og pulsen er sterk og fin. Jeg føler meg vel. Jeg har flere svangerskapstegn, deriblant økt utflod, ømme bryster, noe tegn til bekkenløsning, tretthet og økt behov for å urinere. Problemet er at jeg er engstelig fordi jeg ennå ikke har tegn til "mage". Jeg er 180 cm høy, veier normalt 67 kilo (litt mer nå) og er slank. Min mor og bestemor hadde svært små mager i sine svangerskap, og graviditeten syntes ikke før helt i slutten av svangerskapene, slik at jeg nå "håper", kan man si, at jeg også faller innunder denne kategorien kvinner som bærer sine barn mer i ryggen, hvis det er riktig. Jeg har bestilt en ny ultralyd om noen dager for å sjekke, men jeg ønsker å få bukt med min følelse at noe kan være galt. Kan du gi meg noen råd? På forhånd tusen takk. Mvh, fra Vestlandet.

Kvinne, 30 år

Svar

Hei og gratulerer med graviditeten!
Du er kommet til uke 14, og det begynner å bli litt enklere å være gravid for mange. Sjansen for at noe skal gå galt er liten og en begynner å slappe av litt. Men fortsatt skal en ha flere graviditetstegn som forteller en at alt er OK. Husk det - de tegnene som du beskriver til meg er den viktigste indikatoren på at du er gravid!

Selv om du ikke har fått mage vokser barnet normalt. Dette har du i tillegg fått vite på flere ultralyder.

Alle kvinner er forskjellige, og måten en bærer barnet på er veldig individuelt. Noen kan en ikke se at er gravide før de er i siste trimester, mens andre får mage i åttende uke. Du er høy og slank, og vil derfor ha god plass til barnet ditt.
Magen vil komme etter hvert - vær trygg!
I tillegg sier du jo at din mor og bestemor har hatt små mager da de var gravide. Da vil jeg si at det da er helt normalt at du også har det!

Det er fint at du går til jevnlige kontroller, men tenk gjennom hva de betyr for deg. Når du har sjekket at alt er i orden bør du forsøke å stole på dette og så roe ned og nyte graviditeten. Du har mange uker igjen.
Jeg håper du er blitt litt beroliget nå og at du får et fint svangerskap videre!
Lykke til!