Hvor lenge vente med sex etter operasjon?

Spørsmål

Hei. For to uker siden opererte jeg vekk en cyste og en eggstokk, tok keisersnitt. Hvor lenge bør jeg vente med å ha sex? Ingen blødninger lenger og bare litt vondt i operasjonssåret.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Sex er så mangt, og alt er relativt. Det vil f.eks. avhenge svært av om din partner ligger oppå deg eller bak deg, mtp trykk og press mot operasjonsomådet. Sex kan også som kjent utføres på svært mange måter, fra ømt og forsiktig til heller røft. Det sier seg selv at den siste varianten bør en avstå fra i lengre tid etter et keisersnitt, dvs mange uker evt et par mnd.

Videre så har jeg konferert med gynekologer nå, som sier at det heller ikke er anbefalt så lenge du har renselsesblødninger, og det er uavhengig av keisersnitt eller ikke. Isåfall er kondom særdeles viktig, for å forhindre at bakterier kommer inn i livmoren.

Det avgjørende viktige er imidlertid, i tillegg til at såret på magen er grodd ordentlig og ikke er ømt, at du selv kjenner for dette, og at det ikke kjennes ukomfortabelt eller vondt. Akkurat hvor lang tid det kan ta, kan variere veldig kvinner imellom, og det har igjen naturligvis både psykologiske og rent fysiske sider ved seg.

Håper at det var et greit svar. Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-