He,oroider og fødsel

Spørsmål

Hei. Jeg skal prøve å holde dette så kort og enkelt som mulig, så starter med en liten oversikt over mine tidligere fødsler😊 1- vaginal fødsel, 5-10 hemorider under pressing. Cheriprokt (?) funket. 2- vaginal fødsel, 10-15 hemorider under pressing. Samme behandling som sist. 3- vaginal fødsel, så mange hemorider at de stakk utom rompa når jeg sto oppreist. Var hos gyn. 1 uke etter fødsel, men han sa jeg hadde feil type hemorider, og kunne derfor ikke stikke hull på de. Var sengeliggende i 6 uker med isposer, salve og stikkpiller. Hemorider kategori 4. Grusomme smerter ved den minste rørelse av kroppen. 4- keisersnitt grunnet frykten for gjenntagelse av siste fødsel. Ingen plager. Nå skal jeg snart ha nr.5, og har nettopp fått avslag på nytt keisersnitt. Jeg kan føde vaginalt, men vil da vite at jeg ikke blir sengeliggende igjen. Det vil i beste fall bli slik som med nr.4, for jeg skjønner det ikke trenger og bli værre. Men da MÅ det kunne gjøres noe med en gang. Siden de ikke kunne gjøre noe sist, hvordan kan jeg få hjelp nå? Det er helt uaktuelt å vente til hemoridene trekker seg tilbake av seg selv som sist. Henoridene kommer under pressing, det vet vi, men mitt spørsmål er; Kan det fikses såpass fort, uten varig mén, at vaginal fødsel trumfer KS? Mvh

Kvinne 34

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

  

Som gynekolog har jeg ikke spesiell erfaring med behandling av hemoroider, men at behandling kan være at stikke hull på hemoroider, lyder merkelig, og at det kan være nødvendig med sengeleie i 6 uker med isposer virker også ganske rart for meg.

På grunn av tyngde av den voksende graviditet og hormonendringer, er det ganske vanlig med hemoroider hos gravide, men de forsvinner fort etterpå. Det forekommer rart at hemoroider kan oppstå under fødselen, men det kan kanskje være indre hemoroider som presses ut? De skulle ganske raskt etter fødselen trekke seg tilbake. 

Jeg har ikke vært ute for at det utføres keisersnitt på grunn av risiko for hemoroider.

Hvis man er redd for å presse for hardt, så kan man avhjelpe med en sugekopp (vakuum), men det er også et uvanlig inngrep for å hindre hemoroider.

Jeg kan ikke gi annet råd enn at du får en samtale med fødeavdelingen hvor man ved din 4.fødsel har utført keisersnitt. Hvorfor var det den gangen en grunn og ikke nå?

Jeg håper at du kan få en avklaring så du med større trygghet kan gå fødselen i møte. Lykke til.

Vennlig hilsen Mette

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-