Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

HCG titer

Spørsmål

Hei Jeg har fått påvist graviditet 2.1. HCG målt 3.1 (4+1) var 341. HCG målt 4 dager senere 7/1 (4+5) var 2248. Er dette en normal stigning? Som kjent er det vanlig at HCG skal stige til det dobbelte annenhver dag. Sånn sett burde HCG ligget på ca 1400 på siste måling. Jeg har ikke hatt blødning. Ikke røyk/snus. Ingen barn fra før. Jeg har kun kjent på menslignende murringer, ellers er jeg frisk og føler meg bra. Mvh Kvinne 32

Kvinne 32
Svar

  

Med hensyn til biologiske verdier, så er det meget stor variasjon innenfor det som anses som normalt, og det gjelder i høy grad også med HCG målinger (HCG er svangerskapshormonet). Med HCG har vi ’tommelfingerregel’ om dobling annen hverdag, men det er bare for å forenkle det. Det er store individuelle variasjoner. Her er det fall eller for svak stigning av HCG som kan gi årsak til bekymring, men du har jo en flott stigning, så det er veldig bra. Jeg ser du har en koagulasjonsforstyrrelse og kanskje har opplevd tidlig abort, og det kan være grunn til den tette oppfølging med HCG som ellers er uvanlig når det ikke er blødning.

Lykke til med det videre svangerskapet.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-