Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

HCG nivå

Spørsmål

Hei. Jeg og mannen min har prøvd å bli gravide i ca. 1 år, og nå har vi endelig fått det til. Vi gleder oss veldig over graviditeten, men jeg kjenner på noen bekymringer. Jeg er bare 4+4, og rundt tiden jeg skulle hatt mens fikk jeg litt brun utflod som varte i et par dager. Jeg fikk komme til legen og ta blodprøver med et par dagers mellomrom. Prøven som ble tatt 3+6 (14 dager etter eggløsning) viste 300, og den som ble tatt 2 dager senere (16 dager etter eggløsning) viste 808. Er ikke dette en veldig høy stigning på bare 2 dager? Begge prøvene ble tatt på morgenen, så det hadde ikke gått mer enn 2 døgn. Samtidig virker det som 800 er veldig høyt i forhold til det som er normalt å ligge på i uke 4. Jeg vet jo at det er bra med stigning, men alt som kan avvike fra «normalen» gjør meg stresset. Spesielt siden vi har prøvde så lenge. Da blir jeg veldig redd for at ikke alt er som det skal. Kan høy HCG være tegn på at noe er galt?

Kvinne 27
Svar

Hei og gratulerer med graviditeten. 

Det er flott at dere endelig er blitt gravide. Det blir spennende tider. 

Når det gjelder Hcg nivå er det vanlig at det ligger mellom 5-400 i uke 4 og at det fordobler seg hver 48 time. Så da stemmer dette godt. 

Hcg nivå skal stige helt til uke 8-10 og da ligger det på 20-30 000!!!

Så da er det bare for deg å slappe av og stelle godt med deg selv. 

Ta kontakt med jordmor for time slik at du får oppfølging og informasjon. Du sier du kan være litt bekymret, og da er det bra å få informasjon og få muligheten til å spørre om slike ting. 

Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-