Gravid uke 9+ med smerter

Spørsmål

Er mor til to flotte gutter på snart 4 og 6 år. Er også gravid i uke 9 +. Jeg fikk tatt ultralydundersøkelse på fredag 28. mai 2010, og alt så bra ut, tross bittesmå blødninger dagene i forkant. Ingen blødning nå lenger:). Men jeg har hatt smerter nederst i magen de siste dagene. De kjennes ut som muskelsmerter, og det strammer seg liksom når jeg reiser meg opp. Jeg kjenner det hele tiden når jeg går. Trodde først jeg var støl av en eller annen grunn, men det gir seg ikke og blir ikke mindre vondt. Begynner å bli lei dette og lurer på hva det er. Har ikke hatt lignende plager i de to foregående svangerskapene. Kan du gi meg et svar? På forhånd takk ;)

Kvinne, 37 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Siden blødningen har opphørt, tror jeg neppe smertene skyldes en aborttilstand. Du kan heller oppleve kramper/sammentrekninger i livmoren. De kan f. eks.komme av små knuter i livmorveggen, og som det kan være vanskelig å avdekke på vanlig ultralydundersøkelse. Eggstokkforandringer, som f. eks. cystedannelse, kunne også gi deg smerter, men disse ville ha blitt avdekket ved undersøkelsen. Videre kan urinveisinfeksjon gi ubehag, men jeg regner med at du har fått urinen undersøkt? Det er også mulighet for at tarmforstyrrelse kan gi smerter, og sluttelig kan smertene også komme av stramninger i muskulatur.

Som du forstår, er det vanskelig for meg å stille noen eksakt diagnose uten undersøkelse. Jeg må foreslå at du får ny undersøkelse, i første omgang hos fastlegen. Hvis ikke han/hun kan avklare den hemmende tilstanden, bør du be om henvisning til spesialist.

Ønsker deg god bedring!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-