Gravid spiste 2 biter After Eight utgått på dato: Farlig?

Spørsmål

Hei Jeg er gravid i 3. trimester, og klarte uvitende å spise 2 biter med after eight som hadde holdbarhet til juli 2018, altså 5 mnd siden. Hadde litt mageknip samme kveld, men hadde spist julemiddag før på dagen, så kan vel likesågodt skyldes det. Måtte på do et par ganger før knipet ga seg, men ikke diare. Er det grunn til å bekymre seg for farlige bakterier som kan ha skadet fosteret?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Dette kan du med aller største sikkerhet ta aldeles med ro. Det kan under ingen omstendighet ha skadet fosteret.

Dette med utløpsdatoer på matvarer er sterkt overdrevet, stort sett. Vi mennesker trenger fra naturens side ikke datostempling på mat, for å avgjøre om det er dårlig eller ikke. Det vil vi som hovedregel smake og lukte. Hvis vi spiser noe som er dårlig, vil det stort sett smake vondt, og da spytter vi det ut på ren refleks. Datostempling er jo et nytt fenomen, som mennesket har greid seg uten så lenge det har fantes mennesker på jordkloden. Matvarer er stort sett holdbare svært lenge ut over datoen som det er merket med, og en kan jo saktens spekulere i om slike datoer er satt på matvarer som ofte ikke blir dårlige i det hele tatt, for at vi skal kaste det og kjøpe nytt.

Mageknipet du hadde, hadde nok forøvrig heller ikke noe med disse to sjokoladebitene å gjøre, du har rett i at det mest sannsynlig var julemiddagen.

Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-