Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Gravid, magesmerter.

Spørsmål

Hei. Har to muskelknuter på livmoren (på begge sider av livmor). Den ene er 6cm og den andre er 4cm. Er gravid i uke 23 nå. Har vært på ultralyd på sykehuset og har oppfølging fra lege. Alt er normalt med fosteret og jordmor brydde seg ikke om muskelknuter fordi plasseringen var ikke noe problem i forhold til vanlig fødsel. Jeg har veldig mye smerter i magen og er av og til oppe om natten på grunn av det. Har vært hos legen ang.disse smertene. Lege og jordmor har ikke svart helt på hva de smertene er. Det er jo mye forskjellige plager som kommer med en graviditet. Jeg har nå funnet ut at jeg har bekkenløsning og det sa legen også når jeg var der.(Vondt i rygg, mage, hofter, bena, osv.) Men smertene nederst på magen kjennes ut som en stein eller noe som er spesielt vondt framme nederst på magen. Har hatt det siden begynnelsen av graviditeten, men mer nå. Hver morgen har jeg disse smertene og utover dagen. Det er verking. Det har også skiftet mellom verking og menstr.smerter. Kan komme og gå i løpet av dagen, men varer i flere timer. Legen sa at det ikke er direkte smerter på magen ved bekkenløsning, men mer trykk. Likevel har jeg smerter. Hva kan dette være? Kan jeg ha ekstra magesmerter på grunn av muskelknutene? Får liksom ikke svar på det. Selv om alt er ok med fosteret så er det greit å vite hva smertene skyldes.

Kvinne, 33

Svar

Hei.

Du har oppfølging av lege og jordmor, og de har ikke kunnet gi deg noe klart svar på hva dine magesmerter skyldes, og da er det nok dessverre ikke å regne med at jeg skal kunne gjøre det her over nettet heller, uten annen info om deg enn den du har gitt oss her og uten å kunne undersøke deg, diskutere med dine leger osv.
Jeg kan kun si noe generelt om dette, og det er som følger:

Du har for det første aldeles rett i at "det er jo mye forskjellige plager som kommer ved en graviditet", slik du sier. Kroppen endres veldig på kort tid, og det hadde jo nesten vært mer rart om ikke dette gav rom for diverse plager underveis, tenker nå jeg.
Ikke minst så strekkes jo magen og magemusklene ekstremt mye på kort tid, og det gir hos mange smerter "fremme nederst på magen", slik du beskriver. Det er vel ikke usannsynlig at det kan være en forklaring, spesielt når ikke undersøkelsene har vist andre årsaker eller annet unormalt.

Du spør om det kan være at du har ekstra magesmerter pga muskelknutene. Det kan jeg ikke gi deg noe sikkert svar på hverken i den ene eller annen retning, men jeg vil ikke anta det. De er jo små saker, sammenlignet med foster + livmor, disse kulene på 6 og 4 cm.

Noe mer konkret svar enn dette lar deg seg nok ikke gjøre å komme med over nett, så mitt råd til deg blir på fokusere på at alt er greit og fint med ditt svangerskap og barn, og at en ikke har funnet noe galt hos deg, og så heller bare se an dette, siden du tross alt nå vet at alt er fint og greit med barn og deg.
Endrer det karakter underveis, så tar du naturlig nok opp dette med lege og/eller jordmor.

Ha det bra, og lykke til med resten av svangerskapet og kommende fødsel!