Gravid i badeland?

Spørsmål

Hei.

Jeg er endelig gravid etter mange prøverørsforsøk og en MA. Nå er jeg selvfølgelig overnervøs for å gjøre noe galt. Det jeg lurer på er om jeg kan bade? Er i uke 5 nå og skal til badeland med nevøen min om 2 uker. Vil ikke gjøre noe om ikke det er 100% sikkert.
Er det forskjell på bading i basseng og i sjøen? Ved forrige svangerskap som endte med MA hadde jeg litt småblødninger helt fra før positiv test. Det har jeg ikke hatt så langt nå.

Ellers har jeg fått soppinfeksjon. Kan jeg ta Canesten selv om jeg tar progersteron støtte? (stikkpiller). Klinikken er sommerstengt så har ingen andre å spørre.

Mvh

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Vår spesialist på ufrivillig barnløshet er ikke tilgjengelig pga ferie, og det er klart at det er fra slik ekspertise du burde få råd, i så viktige spørsmål som dette. Jeg beklager at hun ikke er tilstede, og at du får et forsinket svar. Det er ikke bra nok, og du kan ta kontakt for å få refundert dine kostnader her.

Jeg er allmenlege og kan ikke si så mye sikkert om akkurat det du spør om her. Men jeg kan tenke litt høyt:
Det vil være bedre å være litt mer på den sikre siden, altså overforsiktig, enn å ta eventuelle sjanser.
Det å beholde barnet er jo av ubegrenset større viktighet enn å få badet i et badeland. Velg derfor å la være å bade i badeland, selv om det kanskje ikke nødvendigvis hadde gjort noe. Det er "safety-first" tenking

Der er generelt mye større fare for bakterier i et badeland, enn i sjøen.
Skal du bade i sjøen, så sikre deg ihvertfall at du bader der vannet er rent og bakteriefritt.

Når det gjelder Canesten, så er ikke det nødvendigvis noen god ide i så tidlig fase av svangerskapet, jfr preparatomtalen i Felleskatalogen.no for Canesten. Der står det:

"Graviditet: Ingen skadelige effekter hos mor/foster/nyfødt barn er vist. Forskrivning skal skje med forsiktighet, spesielt i 1. trimester. Applikator bør ikke benyttes, kapsler/tabletter føres inn med fingrene."

Håper det var brukbar informasjon og råd, og jeg ønsker deg lykke til videre.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn