Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Fremfall i graviditet

Spørsmål

Hei Mette, Jeg er gravid i uke 13, fikk påvist nedsunket livmor i går. Livmorhalsen står 4 cm fra skjeden. Fikk beskjed av gynekologen om å ikke stresse mer enn nødvendig med det og at det forhåpentligvis ordner seg av seg selv etter fødsel. Ellers å knipe når husker det og å prøve å ikke være forstoppet. Jeg lurte på om det er noen forhåndsregler jeg bør ta (aktiviteter eg bør unngå). Jeg lurte også på om sex i det hele tatt er mulig og mest av alt på om dette vil vere farlig for babyen.

Kvinne 37
Svar

Har jeg ikke allerede svart på dette spørsmålet? 

Beskriver du at livmorhalsen står 4 cm utenfor skjeden? Det vil gi ubehag og gnissing, og da bør man overveie å innlegge en ring for å støtte opp i noen tid til livmoren har trukket seg opp. Er livmorhalsen 4 cm inne i skjeden, så er det ikke noe å bry seg om, det vil også rette seg etterhvert. 

Du kan ha helt normal aktivitet. Du kan ha sex, fremfallet vil trekke seg tilbake i liggende stilling. Kanskje liggende stilling (misjonær) vil være mest hensiktsmessige samleiestilling, prøv dere frem. Normal aktivitet, men unngå tunge løft og hopping. Jeg går ut fra at det -uansett-  ikke er aktuelt mens du er gravid ? Knipeøvelser kan være bra under graviditet, men jeg tror ikke at du kan forvente effekt på fremfallet. Det er ikke noe som kan være farlig for fosteret, det ligger godt beskyttet godt ovenfor fremfallet.

Så ta det helt med ro, det er ikke noe å bekymre seg for og ikke noe som kan ha uheldig innvirkning på fosteret.

Lykke til videre, vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-