Er uke 37 for tidlig?

Spørsmål

hei,
jeg er gravid, 36 uker i dag. jg har hjerteformet livmor så barnet ligger på tvers. sist svangerskskap for 5 år siden var også tverrleie. i uke 36 begynte vannet å lekke samt slimproppen gikk. det ble derfor tatt keisersnitt, 3- 4 uker før tiden. gikk bra, gutten var 3,2 kg. hadde en billyd på hjertet, som etter 6 mnd var borte, men det hadde kanskje ikke noe med at han var tidlig født å gjøre.

det er nå blitt satt opp keisersnitt for meg, i uke 37 + 0. synes egentlig dette er veldig bra, siden jg bekymrer meg mye. men når jg leser på nett får jg inntrykk av at dette er veldig tidlig. de fleste har 1 eller maks 2 uker før termin. hva tenker du? er alt ferdig og klart i uke 37? lunger også? hva er evt bakdelen ved å bli født i uke 37 istedenfor uke 38? babyen ble målt for 2 dager siden på ultralyd, ca 3100.
på forhånd tusen takk for svar!

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Nå kjenner ikke jeg til hele din medisinske historie og de vurderingene som er blitt gjort av din gynekolog. Det er en viss fare for fortidlig fødsel med hjerteformet uterus, men det er mer unntaket en regelen. Kanskje det er grunnen til at de vurderer at det er greit å ta keisersnitt i uke 37. Vurderingene de har gjort, burde du blitt gjort kjent med slik at du vet hvorfor det er planlagt et keisersnitt allerede i uke 37.

Det er også ulik politikk på hvert sykehus, og den erfaringen jeg har er at det er vanlig å vente til uke 38, og gjerne senere før en tar keisersnitt. Alt etter hvilke grunn det er til keisersnittet. I ditt tilfelle kan det jo være muligheten for fortidlig fødsel som gjør at de ønsker å ta keisersnitt i uke 37?

Nyere forskning viser at det er en viss økning av astma hos de barna som er født i uke 37-38. (ca 10%)
Så vuderingene er mange, og det er vanskelig for meg å gi deg noen konkrete råd.
Men jeg synes at hvis du er usikker på dette, så tar du en telefon til avd og spør hvorfor det er bestemt allerede i uke 37 og om det er aktuelt å forskyve den til uke 38-39.
Da får du et svar og kan være med å ta en avgjørelse.

På generelt grunnlag kan jeg si at i uke 37 er barnet stort sett ferdig, lungene er modne og barnet er stort nok, de har målt barnet til 3100 g og det er flott! Det burde ikke bli noe problem for barnet ditt å bli født i uke 37. Barnet vil ta til seg mat selv og trenger ikke noen annen hjelp enn den han får hos mor!
Jeg tror ikke du skal uroe deg, dette kommer til å gå fint! Det første barnet ditt hadde en bilyd, men det har ikke noe med fødselen å gjøre.
Så nå har du muligheten til å bare roe ned og nyte de siste dagene eller ringe avd og be om en ny vurdering om å få keisersnitt en uke senere.
Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn