Er mindre svangerskapstegn et tegn på missed abortion?

Spørsmål

Missed abortion?

Hei! Jeg er gravid i 9. uke og har de siste dagene følt at svangerskapssymptomene mine har avtatt noe. Har frem til nå hatt de typiske symtomene som ømme brystvorter, oppblåsthet, treg mage og tretthet, men de siste dagene har brystene blitt mindre ømme. De andre sypmtomene er som før. Hadde i tillegg en dag med brunaktig utflod fra skjeden. kunne minne litt om en meget svak mensblødning. Hadde samleie noen dager før, og har lest at småblødninger i forbindelse med samleie i svangerskapet kan oppstå.
Kan dette være tegn på en missed abortion eller kan jeg rett og slett ha litt svakere svangerskapssymptomer enn det som er normalt?

Takknemlig for svar!

Kvinne, 29 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.
Når en er helt i starten av graviditeten vil det for noen være sterke svangerskapstegn og andre igjen vil ikke kunne kjenne noen tegn til å være gravid. Slik er kroppen vår forskjellig og det finnes ikke noe enkelt svar på om hvilke tegn som er normale. Ulike tegn opptrer i ulike uker/faser av svangerskapet.

Når det gjelder deg, så tror jeg ikke at noe er galt. Ømme bryster er noe som vanligvis går over etter noen uker, selv om en fortsatt har andre tegn som tilsier at en er gravid. Du sier som sant er at det kan bli en liten mørk blødning noen dager etter en har hatt samleie, uten at det er farlig.

Hvis du klarer å slå deg til ro med at dette er normalt, så er det flott. Men føler du deg mindre gravid og flere tegn blir borte etter noen dager, kan det jo være greit å få dette sjekket med ultralyd.
Det er sjeldent at en får en missed abortion, og i de aller fleste tilfellene vil en blø i etterkant av en abort.
Jeg håper dette svaret kan hjelpe deg i din bekymring og at alt går deg godt! Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-