Canesten og Ovesterin i tidlig graviditet

Spørsmål

Hei! Jeg er 31 år og hadde ubalanse/tørrhet i skjeden og tok en runde Ovesterin krem ved en feiltakelse. I etterkant tok jeg Canesten for trodde det kunne hjelpe. Nå har jeg funnet ut at ubalansen skyldtes at jeg var gravid i uke 5. Er Nå kommet et stykke ut i svangerskapet og er bekymra for om dette er farlig? Var kun en runde med begge.

Kvinne 31

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

  

Dette har ikke vært farlig for fosteret. 

Ovesterin er en østrogenholdig krem som kan kjøpes uten resept og som stort sett bare brukes ved østrogenmangel i og etter overgangsalderen. (Litt rart at apoteket utleverte det til deg?) Østrogenet er det svake østriol som som produseres under graviditeten, i morkaken, i meget store mengder, så det er naturlig for fosteret å bli utsatt for nettopp dette.

Med hensyn til soppmidlet Canesten, så skriver Felleskatalogen: Ingen skadelige effekter hos mor/foster/nyfødt barn er vist. Så her kan du også være trygg.

Lykke til med graviditeten, vennlig hilsen Mette


PS i tiden etter fødsel til syklus er kommet tilbake med normale hormoner, så kan slimhinnen i skjeden være tørr og sår, og da kan Ovesterin anbefales. Så ta vare på det du evt har tilbake av tuben, i tilfelle du får bruk for hjelp

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Anders Stormo
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-