Canesten og Ovesterin i tidlig graviditet

Spørsmål

Hei! Jeg er 31 år og hadde ubalanse/tørrhet i skjeden og tok en runde Ovesterin krem ved en feiltakelse. I etterkant tok jeg Canesten for trodde det kunne hjelpe. Nå har jeg funnet ut at ubalansen skyldtes at jeg var gravid i uke 5. Er Nå kommet et stykke ut i svangerskapet og er bekymra for om dette er farlig? Var kun en runde med begge.

Kvinne 31

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

  

Dette har ikke vært farlig for fosteret. 

Ovesterin er en østrogenholdig krem som kan kjøpes uten resept og som stort sett bare brukes ved østrogenmangel i og etter overgangsalderen. (Litt rart at apoteket utleverte det til deg?) Østrogenet er det svake østriol som som produseres under graviditeten, i morkaken, i meget store mengder, så det er naturlig for fosteret å bli utsatt for nettopp dette.

Med hensyn til soppmidlet Canesten, så skriver Felleskatalogen: Ingen skadelige effekter hos mor/foster/nyfødt barn er vist. Så her kan du også være trygg.

Lykke til med graviditeten, vennlig hilsen Mette


PS i tiden etter fødsel til syklus er kommet tilbake med normale hormoner, så kan slimhinnen i skjeden være tørr og sår, og da kan Ovesterin anbefales. Så ta vare på det du evt har tilbake av tuben, i tilfelle du får bruk for hjelp

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn