Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Canesten og Ovesterin i tidlig graviditet

Spørsmål

Hei! Jeg er 31 år og hadde ubalanse/tørrhet i skjeden og tok en runde Ovesterin krem ved en feiltakelse. I etterkant tok jeg Canesten for trodde det kunne hjelpe. Nå har jeg funnet ut at ubalansen skyldtes at jeg var gravid i uke 5. Er Nå kommet et stykke ut i svangerskapet og er bekymra for om dette er farlig? Var kun en runde med begge.

Kvinne 31
Svar

  

Dette har ikke vært farlig for fosteret. 

Ovesterin er en østrogenholdig krem som kan kjøpes uten resept og som stort sett bare brukes ved østrogenmangel i og etter overgangsalderen. (Litt rart at apoteket utleverte det til deg?) Østrogenet er det svake østriol som som produseres under graviditeten, i morkaken, i meget store mengder, så det er naturlig for fosteret å bli utsatt for nettopp dette.

Med hensyn til soppmidlet Canesten, så skriver Felleskatalogen: Ingen skadelige effekter hos mor/foster/nyfødt barn er vist. Så her kan du også være trygg.

Lykke til med graviditeten, vennlig hilsen Mette


PS i tiden etter fødsel til syklus er kommet tilbake med normale hormoner, så kan slimhinnen i skjeden være tørr og sår, og da kan Ovesterin anbefales. Så ta vare på det du evt har tilbake av tuben, i tilfelle du får bruk for hjelp

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-